MÅ BETALE BOT: Oslo politidistrikt må betale en bot på 80.000 for bruk av batong for å undersøke en narkomistenkts munn.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MÅ BETALE BOT: Oslo politidistrikt må betale en bot på 80.000 for bruk av batong for å undersøke en narkomistenkts munn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Brukte batong for å undersøke munnen til narkomistenkt mann. Nå må politidistriktet betale for seg

Riksadvokaten avviste Oslo politidistrikts klage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokaten har avvist klagen til Oslo politidistrikt og fastholder forelegget på 80.000 kroner for batongbruk under en narkotikapågripelse i 2013.

To politibetjenter brukte batongen for å undersøke munnen til en mann de mistenkte for å selge narkotika.

Spesialenheten kritiserte Oslo politidistrikt for metoden, og ga politidistriktet et forelegg på 80.000 kroner. Saken mot betjentene ble henlagt. Oslo-politiet godtok ikke forelegget og mente saken måtte etterforskes mer.

- Riksadvokaten har avvist å realitetsbehandle Oslo politidistrikts klage over den varslede foretaksstraffen. Oslo politidistrikt har ikke bestridt at handlingene som er omfattet av siktelsen, er kritikkverdige. Vår klage har knyttet seg til om det er riktig at det er foretaket som skal straffes, sier pressesjef Unni T. Grøndal i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

I kjølvannet av saken er bruk av batong i munnen på mistenkte i narkotikasaker blitt forbudt.

(NTB)