Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brukte bilde av drepte Faiza for å reklamere for sikkerhetstjenester

Sikkerhetsselskapet Security Partner brukte et bilde av Faiza Ashraf på en internettreklame for selskapets tjenester.

SELGER STALKINGKURS: Sikkerhetsselskapet Security Partner bruker blant annet bloggen stalking.no for å selge sine stalkingkurs. Faksimile fra stalking.no
SELGER STALKINGKURS: Sikkerhetsselskapet Security Partner bruker blant annet bloggen stalking.no for å selge sine stalkingkurs. Faksimile fra stalking.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under overskriften «Anti stalking-kurs» på facebook-annonsen, står det. «Anti stalking kurs hvordan man skal håndtere en som gir deg uønsket oppmerksomhet».

Saken er ledsaget av et bilde av Faiza Ashraf.

26 år gamle Faiza Ashraf ble bortført 3. februar 2010 og var forsvunnet i tre uker før hun ble funnet drept i Asker. Håvard Nyfløt og Shamrez Khan ble dømt til henholdsvis 18 og 19 års fengsel for drapet.

Security Partner er kjent med at det har kommet reaksjoner på annonsen.

- Vi har fjernet facebook-annonsen etter reaksjonene, sier Kenneth Nilsen i Security Partner til Dagbladet.

Linken til saken der Faiza er avbildet og omtales ligger likevel fortsatt på Security Partners hjemmesider. Den leder til en blogg med navnet stalking.no, som blant andre Security Partner står bak. Denne vil ikke bli fjernet, ifølge Nilsen.

- Er det ikke usmakelig å bruke en drapssak for å reklamere for et sikkerhetsprodukt dere vil selge?

- Vurderingen som ble brukt var at dette var link til en artikkel. Det er skrevet om Faiza-saken, og hva vi har lært av den, sier Kenneth Nilsen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!