Brukte bilde av forsvunne Madeleine for å selge sydenturer

Madeleine McCann forsvant i Portugal for fem år siden. Nå bruker en reisenettside et bilde av henne for å selge sydenturer.

DET SISTE BILDET: Reisenettstedet Voucherdigg bruker dette bildet av forsvunne Madeleine McCann for å promotere rabatterte sydenturer. Bildet er tatt samme dag som Madeleine McCann forsvant fra familien. Faksimile: Fra Voucherdigg
DET SISTE BILDET: Reisenettstedet Voucherdigg bruker dette bildet av forsvunne Madeleine McCann for å promotere rabatterte sydenturer. Bildet er tatt samme dag som Madeleine McCann forsvant fra familien. Faksimile: Fra VoucherdiggVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Madeleine McCann forsvant fra sin britiske familie i mai 2007, mens de var på sydenferie i Praia da Luz, Portugal. Foreldrene Kate og Gerry har lett etter henne siden.

Nå har reisenettsiden Voucherdigg brukt et bilde av Madeleine McCann, tatt samme dag som hun forsvant, for å promotere rabatterte sydenturer på sin nettside, skriver Daily Mail.

Bildet av den unge jenta brukes til å selge ferieleiligheter for familier i Albufeira, Algarve, bare rundt 40 kilometer fra hotellet Madeleine forsvant fra.

- Forferdet Talsmann for McCann-familien, Clarence Mitchell, kaller bruken av bildet «forferdelig ufølsomt», og familien har via et advokatfirma i London framsatt krav om at bildet må fjernes, skriver Daily Mail.

- Kate og Gerry er klar over dette, og er forferdet, sier Mitchell til den britiske avisa.

Voucherdigg har ikke kommentert saken overfor britiske medier. Det har ikke lykkes Dagbladet å komme inn på reisenettstedet i dag.

- Nye spor Bildet av Madelaine McCann nettstedet har brukt, er det siste som er tatt av jenta før hun forsvant.

Forsvinningen er en av de mest omtalte kriminalsakene i britiske og europeiske medier de siste årene. Ekteparet McCann bruker fortsatt mye tid og penger på å finne datteren. Tidligere i år var de blant annet på Skavlan for å minne folk om saken.

The Sun skriver i dag om mulige nye spor i saken.

 

 

 

HOTELLROMMET: Bildet viser soverommet hvor Madeleine McCann sist ble sett, i mai 2007 Foto: portugisisk politi
HOTELLROMMET: Bildet viser soverommet hvor Madeleine McCann sist ble sett, i mai 2007 Foto: portugisisk politi Vis mer
LETER FORTSATT: Kate og Gerry McCann viser fram et manipulert bilde der politiet har beregnet hvordan Madeleine McCann kan se ut i dag. Hun forsvanf få dager før sin fireårsdag i 2007. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
LETER FORTSATT: Kate og Gerry McCann viser fram et manipulert bilde der politiet har beregnet hvordan Madeleine McCann kan se ut i dag. Hun forsvanf få dager før sin fireårsdag i 2007. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Vis mer