Brukte blålys mot verditransport

To menn ble i kveld pågrepet av politiet i Drammen etter å gjentatte ganger ha kjørt forbi en verditransport i en bil med blinkende blålys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var klokka 20.05 at politiet i Drammen fikk en henvendelse fra Follo politidistrikt om at en svart BMW personbil utstyrt med blålys flere ganger hadde kjørt forbi en verditransport på grensa mellom Moss og Follo.

Personalet på verditransporten hadde selv kontaktet politiet etter å ha fattet mistanke til personbilen med blålys. Mistanken ble styrket etter å ha kontaktet politiet i Moss, som ikke hadde sivile politibiler på veiene. BMWen forsvant like etter i stor fart mot tunnelen under Oslofjorden mot Hurum.

Politiet i Drammen satte opp veisperringer, og fire bevæpnete patruljebiler fra Drammen bisto to patruljebiler fra Follo i pågripelsen av de to mennene. De ble stanset og pågrepet uten dramatikk i en veisperring på Gullhaug i Lier kommune.

- For moro skyld

De to mennene i midten av tjueåra ble satt i arrest på politistasjonen i Drammen, og bilen de kjørte er tauet inn for nærmere undersøkelser. Politiet skal nå undersøke hva som var bakgrunnen for den ureglementerte blålysbruken. De skal avhøres i løpet av kvelden for å få rede på om de brukte blålysene for moro, eller om det kunne være et forsøk på å lure verditransporten til å stanse.

Ifølge politiet i Drammen ser det foreløpig ut til at de to har gjort det for moro skyld. De skal ha vært i Sverige og kjøpt blålysene der, og ikke ant konsekvensene av å bruke dem i trafikken.

- Det er i tillegg annerledes å bruke blålys overfor en verditransport i forhold til en personbil, sier vaktsjef Eirik Rose ved Drammen politistasjon til Dagbladet.no.

Politiet har ennå ikke tatt stilling til hvilken reaksjon de to mennene kan vente seg.