Brukte datteren som sexleketøy

I fem år, fra datteren var åtte år gammel, brukte faren henne som sexleketøy. Sarpsborg byrett betegner dette som den verste sexovergripersaken mot barn noensinne i norsk rett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På en bestialsk måte har han utnyttet sin datter, skriver byretten. Mannen har brukt film og foto av datteren som bytteobjekt på internett i sin jakt på barnepornografiske bilder.

- Både hva angår alvorlighet, mangfoldighet, varighet og risiko for skadevirkninger overstiger saken i betydelig grad hva man kan se hittil har vært forelagt domstolene, skriver byrettsdommer Bjørn Vesterdal i dommen.

Sarpsborg byrett har ifølge Aftenposten dømt faren (36) til seks års fengsel for et stort antall samleier med datteren og for utuktig omgang med tre andre småjenter. Mannen ble pågrepet for ganske nøyaktig ett år siden, men er nå på frifot etter 293 dager i varetektsfengsel. Han deltar i et treårig behandlingsopplegg med gruppeterapi mot nye sexovergrep.

Retten har dømt faren til å betale datteren 200 000 kroner i oppreisning. Han må også betale 40 000 kroner i oppreisning til hver av de andre tre barna, men retten ham slippe sikring under sterk tvil. De sakkyndige mener det er fare for gjentagelse av seksuelle overgrep.

(NTB)