BARE NESTEN: En smuggler-drone på vei fra Mexico til USA krasjet like sør for den amerikanske grensebyen San Ysidro i California etter et mislykket smuglerforsøk torsdag. Det kan politiet i Tijuana fortelle ifølge amerikanske CNN. Foto: AP Photo/Secretaria de Seguridad Pública Municipal de Tijuana/NTB Scanpix
BARE NESTEN: En smuggler-drone på vei fra Mexico til USA krasjet like sør for den amerikanske grensebyen San Ysidro i California etter et mislykket smuglerforsøk torsdag. Det kan politiet i Tijuana fortelle ifølge amerikanske CNN. Foto: AP Photo/Secretaria de Seguridad Pública Municipal de Tijuana/NTB ScanpixVis mer

Brukte drone til å smugle narkotika fra Mexico til USA. Det gikk ikke helt som planlagt

Verdt 365 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En smuggler-drone på vei fra Mexico til USA krasjet like sør for den amerikanske grensebyen San Ysidro i California etter et mislykket smuglerforsøk torsdag. Det kan politiet i Tijuana fortelle ifølge amerikanske CNN.

Hendelsen viser at smuglerne ikke bare graver lange tunneller for å få varene sine ut på det amerikanske markedet. Nå forsøker de også å gjøre luftrommet til sitt domene ved hjelp av droner.

365 000 kroner Denne dronen var lastet med nesten tre kilo metamfetamin. Gatepris i California hadde vært omlag 48 000 dollar, eller 365 000 norske kroner.

Dronehavariet tyder på at dronens avsender(e) var i overkant grådige da modellen, en Spreading Wings S900 som bruker GPS for å finne fram til sin destinasjon, ikke klarte å bære vekten.

Drug Enforcement Agency (DEA)-agent Matt Barden sier til nyhetskanalen at dette er en økende bekymring for de som forsøker å holde de ulovlige stoffene ute av landet.

- Det er fælt å si at dette er et lite funn, men i det store bildet er det langt mer bekymringsverdig at kartellene og smuglerne nå har lagt droner til reportoaret sitt. I tillegg utgjør det en risiko for mine menn, sier han.

Mulig testkjøring Pakken på litt i underkant av tre kilo er likevel ikke store greiene om man ser på smugler-problematikken i sin helhet.

Både Barden og analytiker Sylvia Longmore tror at dette kan ha vært en personlig leveranse, og at det derfor ikke var snakk om en større last. En last som tydeligvis likevel ble for stor.

- Om man ser på kartellene og deres virksomhet, er målet deres å oversvømme USA med så mye dop som overhodet mulig. Det kan også ha vært en testkjøring for en større operasjon i framtiden, sier Barden.