- Brukte formuen på bomber og geiter

Den nye al-Qaida-lederen kaller forgjengeren Osama bin Laden «gavmild».

«GAVMILD»: Osama bin Laden brukte mest penger på bomber, men kunne by gjester på en nyslakta sau, ifølge etterfølgeren al-Zawahri. Foto: AP/NTB Scanpix
«GAVMILD»: Osama bin Laden brukte mest penger på bomber, men kunne by gjester på en nyslakta sau, ifølge etterfølgeren al-Zawahri. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den ferske al-Qaida lederen Ayman al-Zawahri hyller sin gamle sjef Osama bin Laden i et videoklipp publisert på nett. I en serie videoer kalt «Dager med imamen» beskriver han hvordan bin Laden levde et «spartansk liv» og brukte hele formuen på krig mot vesten, melder AP.

Ifølge al-Zawahri var sjefsterroristen likevel av det gjestmilde slaget.

- Han spiste selv brød og grønnsaker, men var generøs mot gjestene sine. En gang kjøpte han en hel flokk med sauer han kunne slakte for å tiby gjestene sine, sier Zawahri i videoen.

- Myk mann I den første videoen i serien, lagt ut på internett i november i fjor, beskrev al-Zawahri sin tidligere sjef som en følsom mann.

Han skal ha grått når venner mistet familiemedlemmer, og hadde et tett forhold til barna sine på tross av «det harde livet som internasjonal jihadist».

Født rik - døde fattig Bin Laden var født inn i en styrtrik saudi-arabisk familie, men mistet tilgangen til familieformuen etter at han ble presset ut av Sudan i 1996.

Det som var igjen brukte han ifølge Zawahri på å finansiere terrorangrep. Han skal ha svidd av 50 000 dollar på bombeangrepene mot de amerikanske ambassadene i Kenya og Tanzania i 1998.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer