Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brukte gasspistoler og kniv i masseslagsmål

Minst fem personer skadd i slagsmål i Porsgrunn. Da politiet kom fram lå blod, kniver og gummikuler igjen på åstedet.

 SKUDDRAMA:  Flere personer ble skutt med gummikuler i Porsgrunn første påskedag. Blodflekker preget asfalten på åstedet i sentrum av byen. Rundt 15 til 16 personer fra innvandrermiljøet barket sammen ved parkeringsplassen til Asiamat. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
SKUDDRAMA: Flere personer ble skutt med gummikuler i Porsgrunn første påskedag. Blodflekker preget asfalten på åstedet i sentrum av byen. Rundt 15 til 16 personer fra innvandrermiljøet barket sammen ved parkeringsplassen til Asiamat. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PORSGRUNN (Dagbladet): Det voldsomme slagsmålet startet i 17.30-tiden. Da politiet kom fram til Asia-butikken, som ligger sentralt til i sentrum av Porsgrunn, lå det blod, kniver og hylser etter skarp ammunisjon igjen på stedet.

Politiet har ikke oversikt om hvorvidt noen er skutt med skarp ammunisjon eller ikke.

- Vi har funnet hylser etter skarp ammunisjon på stedet, og vi vet at de fem vi har kontroll på, er blitt skutt med gassvåpen og softguns. En er også blitt slått ned med balltre, forteller operasjonsleder Jens Arne Bærland til Dagbladet.

- 15-16 personer - Vitner har fortalt oss at det var en 15-16 personer som var involvert. Det er foreløpig uklart hvor mange som er skadd, sier operasjonsleder Bærland.

Fem personer ble fraktet til legevakten, og personen med mest alvorlige skader ble senere fraktet videre til sykehuset Telemark med ambulanse.

- Flere av de fem vi har oversikt over, er blitt skutt med gassvåpen, sier Bærland.

Da Dagbladet kom fram til legevakten i Porsgrunn, var minst én person inne til behandling etter skuddskader. Han var skutt i låret.

Balltre, kniver, pistoler og hagle Vitner forteller at to biler møtte hverandre ved parkeringsplassen utenfor Asiamat-butikken før slagsmålet startet. Flere vitner meldte fra til politiet om skudd i sentrum.

 LEGEVAKTEN:  Minst fem personer fikk behandling på legevakten i Porsgrunn etter slagsmålet. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
LEGEVAKTEN: Minst fem personer fikk behandling på legevakten i Porsgrunn etter slagsmålet. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer

Et vitne forteller at det ble observert balltre, stikkvåpen, håndvåpen og en hagle under slagsmålet. Haglen skal ikke ha blitt brukt.

Det skal derimot ha blitt brukt både kniv og gasspistoler under slagsmålet. Da politiet kom fram til stedet var slagsmåldeltakerne forsvunnet.

- Foreløpig er det veldig uklart hva som har skjedd. Vi prøver å komme til bunns i det, sier Bærland.

 BLODSPOR:  Politiet ble møtt av blodspor på asfalten da de kom fram til åstedet. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
BLODSPOR: Politiet ble møtt av blodspor på asfalten da de kom fram til åstedet. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media