Brukte håndsprit - hendene tok fyr

Tok på et håndtak før hendene var tørre. Den statiske elektrisiteten i håndtaket skal ha gjort at hånda tok fyr.

BRANNSKADE: Den ansatte fikk første- og andregrads forbrenninger etter hendelsen. Gassco har godkjent at Dagbladet bruker bildet av deres «safety note». Foto: Gassco
BRANNSKADE: Den ansatte fikk første- og andregrads forbrenninger etter hendelsen. Gassco har godkjent at Dagbladet bruker bildet av deres «safety note». Foto: Gassco Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ansatt ved Karmøy-selskapet Gassco, en ledende gasstransportør i Europa, delte en skummel hendelse med sine kolleger i selskapet.

En aprildag hadde den ansatte brukt håndsprit på hendene, slik veldig mange gjør nå under coronapandemien.

- Personen tok på en overflate før hendene hadde tørket skikkelig. På grunn av statisk elektrisitet, antente dampen fra håndspriten med en nesten usynlig flamme på begge hender, skriver selskapet i en såkalt «safety note».

Vil advare andre

Vedkommende kom seg raskt til en vask og fikk slukket flammene. Ifølge selskapet fikk den ansatte første- og andregrads forbrenning på hendene.

Kommunikasjonsdirektør Randi Viksund i Gassco bekrefter hendelsen overfor Dagbladet. Hun forteller at den ansatte tok på et håndtak, og understreker at dette skjedde på den ansattes fritid. Dette har altså i utgangspunktet ikke noe å gjøre med selskapets drift.

- Grunnen til at vi har laget det vi kaller for «safety note» er fordi vi er opptatt av å lære, slik at det ikke skjer med flere. Hensikten var å gjøre andre kjent med at dette skjedde og dele det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer