Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brukte hasj som smertestillende

Kan bli fengslet, men angrer ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Marie Stenhoff (48) dyrket og brukte cannabis for å bli kvitt sine plager fra sykdommen Fibromyalgi. Nå risikerer hun å bli dømt til fengsel, skriver Aftonbladet.

- Jeg skjemmes ikke. Jeg har aldri hatt det så bra, sier Stenhoff til Aftonbladet.

Stenhoff lider av Fibromyalgi, og har slitt med sykdommen i 25 år. Hver dag sliter hun med symptomer som muskelverk, trøtthet og svimmelhet. Hun har prøvd ulike behandlingsformer, men ingenting har virket.

Ikke før sommeren 2003. Da ble hun introdusert for cannabis. Stenhoff forteller at hun traff en engelsk kvinne og at kvinnen fikk cannabis utskrevet av sin lege. Stenhoff røyket hasj for frøste gang.

- Jeg tok tre blås og etter bare fem minutter forsvant plagene i kroppen, og musklene ble helt avslappende. Det var helt utrolig, sier hun.

Vil skape debatt

Da hun reiste hjem fikk hun med seg cannabisfrø, og hun begynte å dyrke planten. Hun hadde rundt tolv planter i huset.

En gang i uken høstet hun de modne blomstene. Hun rørte dem ned i sjokolade, blandet i smertestillende og begynte å røyke.

Ett år senere banket politiet på døren. De hadde fått et anonymt tips om at hun hadde cannabisplanter i huset. Plantene ble beslaglagt og den 13. oktober ble hun dømt til seks måneders fengsel for å oppbevare cannabis.

- Det er veldig urettferdig. det handler ikke om salg eller misbruk. Jeg forsøkte bare å lindre en kronisk sykdom som det ikke finnes hjelp for, sier hun.

Stenhoff har anket saken, og den 14. mars får hun en ny sjanse til å forsvare seg. Hun håper å få tatt saken helt opp til høyesterett og at det kan skape en debatt rundt cannabis som behandlingmetode.

Cannabisplante.
Demonstrasjon: Norsk organisasjon for revurdering av marihuanalovgivningen (NORMAL)organiserte i 2001 en marsj for legalisering av cannabis.