Brukte Hitler-sammenligning under tale i Israel

Obama rykker ut mot Bush. -Vi må gjøre som Kennedy, Nixon og Reagan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Demokratene reagerer svært sterkt på uttalelser om utenrikspolitikk som George W. Bush kom med i dag under en tale i Knesset, den israelske nasjonalforsamlingen. Statsbesøket til den amerikanske presidenten er en del av Israels 60-årsjubileum

- Noen ser ut til å tro at vi bør forhandle med terrorister og radikale, som om et slags genialt argument vil overtale dem om at de har tatt feil hele veien. Vi har hørt slike tullete vrangforestillinger tidligere, sa Bush, og fortsatte:

- Da nazistenes stridsvogner krysset grensa til Polen i 1939 sa en amerikansk senator: «Gud, hvis jeg bare hadde kunnet snakke med Hitler ville kanskje alt dette vært unngått». Vi har en forpliktelse til å kalle det hva det er - overgivelsens falske trygghet, som historien har diskreditert fullstendig.

Mange har i dag tolket Bush\' uttalelse som et angrep på presidentkandidat Barack Obama. Sistnevnte har gjort det til et kredo at han, hvis han inntar Det hvite hus, også skal ha samtaler med USAs fiender, som Iran og Cuba - en linje Bush er sterk motstander av.

- Gjør som Kennedy, Nixon og Reagan

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer