Brukte ikke mobil

Anne Slåtten ringte ikke etter hjelp etter at hun møtte drapsmannen. Rundt drapstidspunktet er det likevel registrert 300 samtaler i Førde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtalene kan være med på å løse drapsgåten.

Mobiltelefonen til den 22 år gamle sykepleierstudenten ble ikke funnet i håndveska, men et annet sted på åstedet. Dagbladet får opplyst at det ikke er noe som tyder på at hun forsøkte å ringe etter hjelp. Det er ikke slått inn noen nummer på telefonen, og det er heller ikke registrert noen samtaler fra hennes mobiltelefon rundt drapstidspunktet.

-  Møtte en hun kjente

Etterforskerne i Førde kan dermed ha fått et viktig spor i jakten på drapsmannen. Dersom 22-åringen ikke forsøkte å ringe noen, kan de trekke noen konklusjoner.  Overfallsmannen kan ha kommet overraskende på Anne Slåtten . I så fall kan drapsmannen ha ventet i buskene, overfalt kvinnen på veien - og deretter dratt henne inn i det lille skogholtet der drapet skjedde. Anne Slåtten kan ha møtt en hun kjente. Dersom det er riktig, har trolig 22-åringen ikke følt behov for å ringe etter hjelp før drapet skjedde, ettersom hun kan ha trodd at hun ikke var i fare. Politiet mener de leter etter en lokal drapsmann, og de finkjemmer fortsatt Anne Slåttens omgangskrets i Førde.

300 samtaler

Siste registrerte samtale fra Anne Slåttens mobiltelefon er fra klokka 03.30 til 03.45 natt til søndag 6. juni. 22-åringen snakket da med kjæresten sin. Kripos-analytikerne Mads Blomfeldt og Lena Reif arbeider med å analysere mobiltelefonsamtaler i Førde sentrum drapsmorgenen.

-  Det er registrert 300 samtaler i tidsrommet 06.00 til 08.00 om morgenen da drapet skjedde. Vi jobber nå med analyser av disse samtalene, sier lensmann Kjell Fonn til Dagbladet.

De 300 samtalene kan gi etterforskerne mange svar. Ved hjelp av basestasjonene kan de plotte inn hvor vitner befant seg. På den måten kan politiet kryssjekke forklaringene til vitner.

Etterforskerne kan til slutt sitte igjen med mobiltelefonnummeret til personer som hittil ikke har meldt seg, og politiet håper selvsagt at drapsmannen kan ha brukt telefonen etter drapet.

300 SAMTALER: Kripos-analytikerne Lena Reif og Mads Blomfeldt har registrert 300 samtaler i Førde fra klokka 06.00 til 08.00 drapsmorgenen.