Alvorlig vold i Sarpsborg

Brukte jernstang og kosteskaft

To skadd, hvorav én livstruende.

Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Den ene av de to fornærmede mennene er livstruende skadd av stikkvåpen, opplyser politiet til NRK i 12.30-tida. Politiadvokat Jan-Thomas Lunde sier til TV 2 at de to pågrepne mennene er siktet for drapsforsøk.

Øst politidistrikt har satt i gang en omfattende etterforskning etter en alvorlig voldshendelse i Sarpsborg i natt. Omstendighetene framstår svært uoversiktlige.

- Her er det veldig mye ubesvart, og vi er veldig tidlig i etterforskningen. Det vi vet, er at det er flere involverte - to er pågrepet, mens to er vurdert som alvorlig skadd og fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang, opplyser operasjonsleder Gisle Sveen til Dagbladet i 09.30-tida.

De involverte er alle menn i 20-åra. Ifølge Sveen er det «mange involverte» i saken, og politiet har kontroll på en rekke vitner.

- Det er benyttet forskjellige våpen, blant annet jernstang, planker, et knekt kosteskaft, eller liknende. I tillegg antar vi at kniv er benyttet, forteller operasjonslederen.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokka 05. Foreløpig står de uten svar på hvorfor mennene barket sammen utenfor ishockeyhallen Sparta Amfi.

- Vi ønsker å klarlegge foranledingen, det er et ganske nitid arbeid, sier Sveen - som opplyser at ikke noe tilsier at at de involverte tilhører et spesielt miljø av kriminelle.

Etterforskningsledelse er satt, og planen utover dagen er å avhøre de pågrepne og skadde. I tillegg pågår tekniske undersøkelser på åstedet.

- Vi har tro på at vi skal klare å få oversikt etter hvert, sier operasjonslederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer