Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brukte kamphunden som våpen

Lot pitbullen bite seks mennesker da han ble anklaget for tyveri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Fire mennesker måtte til sykehus etter at en 20-åring lot bikkja si bite fra seg på et marked i Hedemora i Sverige lørdag formiddag. Da en bodeier anklaget tjueåringen for tyveri, ble den unge mannen sint og lot pitbullterrieren gå til angrep, skriver Expressen.

Da kamphunden var ferdig med bodeieren, angrep hunden fem andre personer. Fire personer ble mishandlet så stygt at de måtte oppsøke sykehus.

- Det hender at en hund angriper mennesker når den ikke er bundet, men jeg har aldri tidligere vært borti et tilfelle av at noen har brukt bikkja som redskap for å skade andre, sier pressetalsmann Bo Persson ved politiet i Borlänge til Falu Kuriren.

Tjueåringen sitter nå i varetekt. Han hevder at han aldri oppfordret hunden til å angripe bodeieren, og at han ikke så hva som hendte. Politiet i Avesta har tatt hånd om hunden som kan komme til å bli avlivet.

Dersom den unge hundeeieren blir funnet skyldig i grov mishandling, risikerer han mellom to og ti år i fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling