- Brukte køller mot flyktninger i registreringskø

Voldelige sammenstøt mellom politi og flyktninger.

DESPERATE SCENER: En politimann løfter en bataljong i været foran flyktningene som venter på å registrere seg på øya Lesvos. Foto:   REUTERS/Dimitris Michalakis
DESPERATE SCENER: En politimann løfter en bataljong i været foran flyktningene som venter på å registrere seg på øya Lesvos. Foto: REUTERS/Dimitris Michalakis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge Daily Mail oppsto det voldelige sammenstøt mellom politi og flyktninger på den greske øya Lesvos i går ettermiddag.

Det skjedde i forbindelse med at mange av flyktningene som har ankommet øya, skulle registrere seg.

Ber om hjelp Lesvos er blitt en hovedrute for mange flyktninger som vil til Europa. Ferske bilder viser enorme køer av mennesker som skal registrere seg, gråtende barn og desperate foreldre.

- Unge menn besvimte i ettermiddagsvarmen mens politifolk truet flyktningene med batonger, skriver Daily Mail.

Mange hundre flyktninger og migranter har ankommet hver eneste dag i de siste ukene, etter å ha reist fra Tyrkia i gummibåter.

- Vi trenger ikke ferger, vi trenger flåter for å frakte dem, sier ordføreren i Lesvos' største by Mytilini, Spyros Galinos, i intervju med gresk TV.

Kontinuerlig tilstrømning Det er anslått at rundt 15 000 flyktninger og migranter allerede har ankommet den greske øya, og politiet sliter nå med å takle den kontinuerlige tilstrømningen av mennesker. Øyas ordfører har bedt Athen om å sende hjelp til å takle situasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.