DESPERATE SCENER: En politimann løfter en bataljong i været foran flyktningene som venter på å registrere seg på øya Lesvos. Foto:   REUTERS/Dimitris Michalakis
DESPERATE SCENER: En politimann løfter en bataljong i været foran flyktningene som venter på å registrere seg på øya Lesvos. Foto: REUTERS/Dimitris MichalakisVis mer

- Brukte køller mot flyktninger i registreringskø

Voldelige sammenstøt mellom politi og flyktninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge Daily Mail oppsto det voldelige sammenstøt mellom politi og flyktninger på den greske øya Lesvos i går ettermiddag.

Det skjedde i forbindelse med at mange av flyktningene som har ankommet øya, skulle registrere seg.

Ber om hjelp Lesvos er blitt en hovedrute for mange flyktninger som vil til Europa. Ferske bilder viser enorme køer av mennesker som skal registrere seg, gråtende barn og desperate foreldre.

- Unge menn besvimte i ettermiddagsvarmen mens politifolk truet flyktningene med batonger, skriver Daily Mail.

Mange hundre flyktninger og migranter har ankommet hver eneste dag i de siste ukene, etter å ha reist fra Tyrkia i gummibåter.

- Vi trenger ikke ferger, vi trenger flåter for å frakte dem, sier ordføreren i Lesvos' største by Mytilini, Spyros Galinos, i intervju med gresk TV.

Kontinuerlig tilstrømning Det er anslått at rundt 15 000 flyktninger og migranter allerede har ankommet den greske øya, og politiet sliter nå med å takle den kontinuerlige tilstrømningen av mennesker. Øyas ordfører har bedt Athen om å sende hjelp til å takle situasjonen.

Den greske kystvakta uttalte i går at de siden mandag har sendt 13 370 flyktninger og migranter fra de østlige greske øyene til Athen, ifølge Reuters. Samtidig opplyste greske myndigheter at to ferger med 4200 flyktninger og migranter om bord var ventet å ankomme havnen Pireus utenfor Aten.

SKREMT: Blant flyktningene er det mange barn. Foto: REUTERS/Dimitris Michalakis
SKREMT: Blant flyktningene er det mange barn. Foto: REUTERS/Dimitris Michalakis Vis mer

De to fergene har gått i skytteltrafikk mellom flere av de greske øyene.

Vil hjelpe Trude Jacobsen (44) fra Jar i Bærum har fortalt Dagbladet at hun tok seg fri fra jobb og reiste på egen hånd til øya Lesvos, som ligger nær grensa til Tyrkia.

- Det er et helvete. Tusenvis av mennesker kommer over fra Syria via Tyrkia i små gummibåter. Noen kommer i redningsvester, barna har bare armringer. Barn, kvinner, gravide, gamle mennesker og skadde på krykker er et vanlig syn, sier Jacobsen.

FORTVILELSE: En afghansk flykning bryter ut i gråt etter sammenstøtet mellom politi og flyktninger på Lesvos i går.  Foto: REUTERS/Dimitris Michalakis /Scanpix
FORTVILELSE: En afghansk flykning bryter ut i gråt etter sammenstøtet mellom politi og flyktninger på Lesvos i går. Foto: REUTERS/Dimitris Michalakis /Scanpix Vis mer