Brukte lykkepille - ble stortyv

TRONDHEIM (Dagbladet): Den kommunalt ansatte hjemmehjelperen hadde i alle år ofret seg fullt for omsorgen av eldre. I en vanskelig livssituasjon begynte hun med lykkepillen - like etterpå ble hun avslørt som tyv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun hadde stjålet fra de pleietrengende - og fikk sparken.

Nå engasjerer Norsk Kommuneforbund seg fullt på kvinnens side i denne oppsiktsvekkende kriminalsaken. Med fagforeningens støtte krever hjelpepleieren jobben som hjemmehjelp for eldre og pleietrengende tilbake.

Kvinnens advokat, Geir Høin, sier til Dagbladet at klientens handlinger er totalt irrasjonelle, ut fra hennes tidligere atferdsmønster. Hjemmehjelpen har plettfritt rulleblad.
- På denne bakgrunnen skal sakkyndige undersøke om den sterke medisinseringen kvinnen var utsatt for, herunder bruk av flere typer lykkepiller, gjorde at kvinnen mistet evnen til rasjonell handling.

Jeg mener at kvinnen på bakgrunn av den nevnte medisinbruken i den aktuelle perioden ikke var strafferettslig ansvarlig, og at de uforklarlige tyveriene må ses i lys av dette. Kvinnen har i politiavhør erkjent de faktiske forhold, men ikke straffskyld, sier advokat Høin.

Som prosessfullmektig for Kommuneforbundet har Høin stevnet kvinnens hjemkommune for Sunnmøre herredsrett.

- Vi krever avskjeden kjent ugyldig - og at kommunen betaler både lønn og/eller erstatning etter rettens skjønn til kvinnen, sier han.

I avskjedsvedtaket fra kommunen heter det at kvinnen ved gjentatte husbesøk har tilegnet seg eldre menneskers private eiendeler.

- Kvinnen har ikke hatt vinnings hensikt. Gjenstadene ble seinere funnet hjemme hos henne. Hun har ikke stjålet i arbeidstida, sier Høin.