Brukte lykkepillen - frifunnet for vold

En 40 år gammel mann fra Lillestrøm har innrømmet å ha opptrådt voldelig da han jaget og overfalt den kvinnelige pleieren. Likevel ble mannen frikjent av retten fordi han gikk på lykkepiller da gjerningen skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvem har skylda for lovlig rus?

Dette er bivirkningene

Professor advarer mot ukritisk bruk

- Gir ikke amnesti

...men lykkepille-blotter ble dømt

Ingen konsekvenser

-Medikamentene har ført til en bevissthetsforstyrrelse hos tiltalte. Han kan ikke bebreides for sin tilstand, skriver dommeren i den oppsiktsvekkende dommen. Under rettssaken som gikk for Nedre Romerike herredsrett i forrige uke, hevdet 40-åringen at han ikke var seg selv da voldsepisodene inntraff i fjor sommer.

- Jeg husker det som skjedde, men det var ikke meg som gjorde det. Det var en annen person, sa den angrende synderen gråtkvalt i retten. Da overfallet på den kvinnelige pleieren skjedde, hadde han gått på det antidepressive middelet Cipramil i fire måneder. Det ble avgjørende for retten som frikjente mannen på disse punktene.

Forandret seg

To av de fire straffbare forholdene 40-åringen var tiltalt for skjedde mens mannen bodde på et sykehjem i Lørenskog. Her ble han behandlet for depresjoner med det nye antidepressiva Cipramil. Det skjedde til tross for at mannen året før hadde sluttet med lykkepillen Fevarin fordi han opplevde å miste selvkontrollen og gjøre uvanlige ting han aldri tidligere hadde gjort. Denne gangen merket han ikke endringene selv, men det gjorde pleierne ved avdelinga. Gradvis hadde de lagt merke til hvordan han endret karakter, men skjønte ikke at den fredelige mannen plutselig skulle gå til angrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer