Brukte lykkepillen: Frikjent!

Her er eksempler på omstridte domsavsigelser:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2,82

To timer etter at den 50 år gamle kvinnen ble stanset i promillekontroll, ble det tatt blodprøve som viste 2,82 i promille. Hun ble frikjent i Asker og Bærum herredsrett. Årsak: Som hyppig bruker av lykkepillen kan hun ha vært bevisstløs i gjerningsøyeblikket.

2,70

En 39-åring med 2,7 i promille sovnet over rattet med bilmotoren i gang. Retten godtok forklaringen om at han skulle varme seg litt, og frifant ham.

2,20

Den 22-årige sanseløst fulle kvinnen kjørte mot rødt lys med 2,20 i promille, men slapp med bot og betinget fengsel fordi det ikke hadde vært møtende trafikk, det var svarte natta og hun hadde ikke forårsaket noen skade.

1,89

En 65 år gammel mann ble funnet sovende i bilen av et vitne som mente det luktet alkohol av ham. Mannen ble kjørt hjem, og da det et par timer seinere ble tatt blodprøve av ham, viste den en promille på 1,89. Mannen ble frikjent i Sunnfjord herredsrett. Årsak: Mannen ble trodd på at han hadde hatt et illebefinnende og at alkoholen var drukket først etter at han var kommet hjem.

1,70

Blodprøven viste 1,7 promille for en 49 år gammel funksjonshemmet mann som i Moss byrett ble frifunnet for fyllekjøring i rullestol. Årsak: byretten mente en elektrisk rullestol ikke kan regnes som motorvogn i vegtrafikklovens forstand.

1,60

En 30 år gammel mann ble frifunnet i Sarpsborg byrett for fyllekjøring med 1,6 i promille (hadde konsumert seks drammer og fem halvlitere pils). Årsak: Han kjørte en venninne med epilepsi-anfall til sykehuset.

1,56

En 20-åring i racerbått slapp unna med 1,56 i promille fordi han ikke oppførte seg beruset nok til å dømmes.