Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brukte én time på å rykke ut etter skuddmelding

Fortvilet ringe Kristin Olsen 112 og meldte om to skudd i kommunalboligen 260 meter unna politihuset i Tromsø. Først én time senere var politiet på plass.

 260 METER:  Dette er ruten politiet i Tromsø hadde da meldingene om skudd kom inn i går. Først etter en time var politiet på plass. Foto: Google Maps.
260 METER: Dette er ruten politiet i Tromsø hadde da meldingene om skudd kom inn i går. Først etter en time var politiet på plass. Foto: Google Maps. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de etterforsker et væpnet ran som skjedde på adressen i går kveld. Ifølge politiet selv tok det en time fra meldingen kom inn, til politiet var på plass. Hvorfor det tok så lang tid, kan ikke politiet svare på før i morgen.

For Kristin Olsen er det fattig trøst. Hun ringte gråtende inn til politiet klokken 23.08 i går kveld, og fikk ikke mer informasjon om hva som hadde skjedd før i dag.

- Da jeg ringte fikk jeg en unnskyldning om at de ikke kunne komme fordi de ikke hadde kapasitet. Jeg fikk vite at de satt i møter. Det gjorde meg forbannet. Jeg var livredd og skremt og visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, sier hun til Dagbladet.

- Jeg kunne ha vært skutt og drept, og jeg mener at politiet skulle rykket ut der og da, sier hun.

Adressen dette skjedde på ligger et langt steinkast unna politihuset i Tromsø. Ifølge Google Maps er det en strekning på 260 meter.

- Må liv gå tapt før de rykker ut? Hendelsen satte en støkk i Kristin Olsen.

- Jeg satt og ante fred og ingen fare da jeg plutselig hørte at de ropte og skrek nede i oppgangen. Så hørte jeg at noen tok tak i inngangsdøra mi, før jeg like etter hørte et skudd. Jeg var vettskremt, mens de fortsatte å rope og skrike. Så hørte jeg et nytt skudd, og da ringte jeg politiet.

Politiet i Tromsø opplyser til Dagbladet at de etterforsker saken som et væpnet ran. Det var trolig en startpistol som ble brukt. Ifølge politiet var utrykningsbilen på plass klokken 0.15, godt over en time etter at meldingen var ringt inn.

- Da jeg ringte politiet sa jeg at jeg hadde hørt to skudd og at jeg var livredd. Jeg gråt i telefonen, men de sa at de satt i et møte. Det kunne ha gått liv tapt her. Det gjør at jeg lurer på om de mener at liv må gå tapt før de skal gjøre noe. De sa til meg at de forsto situasjonen, men at de ikke kunne rykke ut, sier Kristin Olsen.

- Ranet kunne like godt ha skjedd hos meg. Da jeg snakket med politiet i dag fikk jeg beskjed om at jeg burde prøve å finne en annen plass å sove i natt hvis jeg var så redd, sier hun.

Urolige beboere Det skal ha vært bråk i boligbygget flere ganger det siste året, men aldri så alvorlig som i går kveld.

- Da vi var på plass var det rolig der, men beboerne virket veldig urolige. Det hadde vært et ran og det ble meldt om skrik i gangen og skudd med startpistol. Vi etterforsker saken som væpnet ran og kan si mer i morgen, får Dagbladet opplyst av politivakta i Tromsø.

Kristin Olsen vet iallfall hva hun skal gjøre.

- I morgen klokken 8 tropper jeg opp på boligkontoret for å finne meg nytt sted å bo, sier hun til Dagbladet.

 KOMMUNALBOLIG:  I denne boligen skjedde det væpnede ranet i går kveld.
KOMMUNALBOLIG: I denne boligen skjedde det væpnede ranet i går kveld. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media