Brukte nazisoldater i politisk reklame

Delstatsrepresentanten Tim Spear har neppe knekt velgerkoden for Demokratene.

REKLAMEFADESE:  Den nordcarolinske delstatsrepresentanten Tim Spear går nå ut og beklager at det ble brukt nazisoldater i en politisk reklame som skulle framstille ham som militærvennlig. Foto: AP Photo/North Carolina Republican Party
REKLAMEFADESE: Den nordcarolinske delstatsrepresentanten Tim Spear går nå ut og beklager at det ble brukt nazisoldater i en politisk reklame som skulle framstille ham som militærvennlig. Foto: AP Photo/North Carolina Republican PartyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Demokratene kjemper i motbakke fram mot mellomvalget i USA 2. november, hvor Republikanerne ligger an til å vinne flertallet i Representantenes hus.

Den nordcarolinske delstatsrepresentanten Tim Spear har imidlertid neppe knekt velger-koden for partiet. 

Han må nå ut å beklage etter at reklamen som skulle framstille ham som militærvennlig, ved en feil viser
skuespillere ikledd
tyske naziuniformer fra 2. verdenskrig, skriver AP.

- Dekker ryggen din «I kamp vil du alltid ha en soldat til å dekke ryggen din», står det på reklameflyeren som var trykket i 10 000 eksemplarer.

Uheldigvis for Spear, har det republikanske partiet fått tak minst ett av eksemplarene og distribuert det til media.
Kritikerne spør nå hvilke lands soldater du vil ha i ryggen.

Reklamebyrået bak flyeren tar på seg det fulle ansvaret for blemmen. Daglig leder Mike Brown sier byrået mente bildet fanget Tim Spears budskap, men at de ikke la merke til at det viste feil styrker.

Obama på Jon Stewart Også president Obama setter alle kluter til i det viktige mellomvalget, muligens med mer suksess.

I går kveld var han som første sittende president noen sinne med på satire-programmet The Daily Show med Jon Stewart.

Her måtte han be velgerne om mer tid til å gjennomføre sine planlagte politiske reformer. Stewart spurte blant annet presidenten hvordan det kunne ha seg at to år etter at Obama vant valget på løfter om «håp» og «endring», går partifellene hans tilsynelatende til valg under slagordet «Please, baby, on more chance».

VALGKAMP:  President Barack Obama gjør alt han kan for å hjelpe partifellene sine i det viktige mellomvalget. I går kveld deltok han på The Daily Show med Jon Stewart. Foto:   EPA/ROGER L. WOLLENBERG
VALGKAMP: President Barack Obama gjør alt han kan for å hjelpe partifellene sine i det viktige mellomvalget. I går kveld deltok han på The Daily Show med Jon Stewart. Foto: EPA/ROGER L. WOLLENBERG Vis mer

Obamas svar var at endring ikke kommer over natten.

- Da vi lovet «endring du kan tro på», var det ikke «endring du kan tro på i løpet av 18 måneder.» Vi må jobbe for endringen, sa presidenten.

Omkamp Republikanerne sitter heller ikke stille, og har varslet omkamp blant annet om helsereform om de gjør et så godt valg som det ser ut til.

- Vi vil gjøre alt, og da mener jeg alt, for å drepe helsereforemen, stoppe den, forsinke den, hva som helst,  lover John Boehner, Republikanernes leder i Representantenes hus. Han er mannen som trolig vil erstatte Nancy Pelosi som president i forsamlingen.

Ettersom president Barack Obama har vetorett, vil Republikanerne neppe kunne velte helsereformen, men med flertall i minst ett av de to kamrene i Kongressen vil de kunne gjøre det vanskelig å finansiere tiltakene i reformen.
Det hvite hus er nå i samtaler med enkelte republikanere om behovet for kompromisser i viktige politiske saker etter valget, men John Boehner gjør det nå klart at forhandlingene vil måtte foregå på Republikanernes premisser. - I den grad presidenten vil samarbeide med oss, med tanke på våre mål, ønsker vi ham velkommen, sier han.