Brukte over 7 millioner kroner på Røkke-råd

Nærings- og handelsdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nærings- og handelsdepartementet brukte over 7 millioner kroner på juridiske og finansielle råd i forbindelse med konflikten med Kjell Inge Røkke og Aker Solutions.

I krangelen med Kjell Inge Røkke om gyldigheten av transaksjonene mellom Aker Solutions og Aker, leide departementet inn tre forskjellige firmaer for å gi råd og styrke departementets argumentasjon.

De juridiske rådene fra advokatfirmaet Selmer kostet staten 4,2 millioner kroner. Kollegaene i Simonsen fakturerte 2,1 millioner kroner, mens de finansielle rådene fra Pareto kom på 850.000 kroner, melder NRK.

- Det er jo mye penger, men i forhold til sakens omfang så måtte man få den juridiske gjennomgangen man hadde, sier statssekretær Fride Solbakken (Ap) til NRK.

Jussprofessor Tore Bråthen mener staten kunne spart seg de ekstra utgiftene ved å ha en mer direkte dialog med Aker-systemet.

- Det måtte vært mye bedre om Regjeringen ikke hadde forfulgt dette som en juridisk problemstilling, sier Bråthen.


(NTB)

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer