Brukte pepperspray - hundrevis evakuert

Flere hundre personer måtte evakueres og tre ble sendt til sykehus etter at en person skal ha brukt pepperspray på et utested i Tønsberg natt til søndag.

KAOS: Tre personer ble sendt til sykehus etter at en person brukte pepperspray inne på et utested i Tønsberg natt til søndag. Foto: Tipser
KAOS: Tre personer ble sendt til sykehus etter at en person brukte pepperspray inne på et utested i Tønsberg natt til søndag. Foto: Tipser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det oppsto kaotiske scener da en person skal ha brukt pepperspray på utestedet Foynhagen i Tønsberg.

Politiet måtte iverksette evakuering fra et utested i Tønsberg natt til søndag etter at en gjest skal ha brukt pepperspray inne i lokalet.

Det var ved et utested på Tønsberg Brygge at gjestene begynte å slite med pustevansker etter å ha blitt utsatt for en ukjent gass.

Tviler på forklaring

Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 01.38 natt til søndag og iverksatte evakuering, melder Sørøst politidistrikt.

En mann i 30-årene på stedet har sagt til politiet at han har benyttet en pepperspray inne i lokalet. Mannen er kjent av politiet fra før og skal ha vært i klammeri med vaktene på utestedet.

- Vi er ikke helt komfortable med at det han sier er helt riktig. Det er ikke ubetydelige mengder gass, det er ganske mange som har blitt eksponert for dette. Derfor undersøker vi det videre nå, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til TV 2.

BERØRT: Justisminiser Emilie Enger Mehl besøkte Kongsberg sammen med statsministeren. Video: Magnus Paus / Dagbladet. Vis mer

Foreløpig er det uklart hvorfor mannen skal ha valgt å bruke pepperspray.

- Det er ikke snakk om enorme mengder, men når det er innendørs vil det merkes veldig godt, avslutter Eikedalen, som understreker at symptomene vil gå over etter hvert.

Ikke alvorlige skader

Det var flere hundre personer inne i lokalet ved Foynhagen, men det er ikke meldt om noen alvorlige personskader.

Til VG sier Eikedalen at tre personer er sendt til sykehus med ambulanse, mens fem har fått behandling på stedet.

«Helse får en del henvendelser om folk som er plaget av symptomer. Løsningen på dette er å dusje og ha vann i øynene», skriver politiet på Twitter.

Politiet opplyser også om at mange savner eiendeler etter den kaotiske evakueringen.

- Mange savner eiendeler fra Foynhagen etter evakueringen. Se på Foynhagens Facebook-sider for videre info, skriver politiet på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer