Brukte pepperspray - hundrevis evakuert

Flere hundre personer måtte evakueres og tre ble sendt til sykehus etter at en person skal ha brukt pepperspray på et utested i Tønsberg natt til søndag.

KAOS: Tre personer ble sendt til sykehus etter at en person brukte pepperspray inne på et utested i Tønsberg natt til søndag. Foto: Tipser
KAOS: Tre personer ble sendt til sykehus etter at en person brukte pepperspray inne på et utested i Tønsberg natt til søndag. Foto: Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det oppsto kaotiske scener da en person skal ha brukt pepperspray på utestedet Foynhagen i Tønsberg.

Politiet måtte iverksette evakuering fra et utested i Tønsberg natt til søndag etter at en gjest skal ha brukt pepperspray inne i lokalet.

Det var ved et utested på Tønsberg Brygge at gjestene begynte å slite med pustevansker etter å ha blitt utsatt for en ukjent gass.

Tviler på forklaring

Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 01.38 natt til søndag og iverksatte evakuering, melder Sørøst politidistrikt.

En mann i 30-årene på stedet har sagt til politiet at han har benyttet en pepperspray inne i lokalet. Mannen er kjent av politiet fra før og skal ha vært i klammeri med vaktene på utestedet.

- Vi er ikke helt komfortable med at det han sier er helt riktig. Det er ikke ubetydelige mengder gass, det er ganske mange som har blitt eksponert for dette. Derfor undersøker vi det videre nå, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til TV 2.

Foreløpig er det uklart hvorfor mannen skal ha valgt å bruke pepperspray.

- Det er ikke snakk om enorme mengder, men når det er innendørs vil det merkes veldig godt, avslutter Eikedalen, som understreker at symptomene vil gå over etter hvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer