Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brukte spion-app for å avsløre Mac-tyven

Denne mannen angrer trolig bittert på at han tok i bruk den stjålne datamaskinen.

FANGET PÅ WEBKAMERA: Et spionprogram avslørte at denne mannen (27) var i besittelse av Joshua Kaufmans stjålne Macbook. Foto: AP/Joshua Kaufman
FANGET PÅ WEBKAMERA: Et spionprogram avslørte at denne mannen (27) var i besittelse av Joshua Kaufmans stjålne Macbook. Foto: AP/Joshua Kaufman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oakland, California sa at de ikke hadde ressurser til å etterforske innbruddet som kostet Joshua Kaufman hans Macbook, melder BBC.

Da aktiverte Kaufman en app som lokaliserer datamaskinen og tar bilder av personen som bruker den, skriver ktvu.com.

Tirsdag kveld ble mannen arrestert i Oakland. Han sitter nå fengslet for heleri. Politiet tror nemlig ikke at han sto bak innbruddet hos Joshua Kaufmann, men at han kjøpte den stjålne datamaskinen av en kriminell på gata.

Spion-app Etter at Kaufman aktiverte spion-appen, tok Macbookens iSight-kamera bilder av mannen sovende på en sofa, i senga mens han brukte laptopen og i førersetet på en bil.

- Teknologien har virkelig hjulpet oss med å løse denne saken, sier talskvinne Holly Joshi i Oakland-politiet.

Applikasjonen «Hidden» koster 15 dollar i året. Den finner, med noen hundre meters margin, hvor datamaskinen befinner seg, tar bilder av brukeren med et web-kamera og overvåker tyvens aktiviteter på nettet.

Avslørt av epost Da politiet ikke viste noen etterforskningsvilje, brukte Joshua Kaufman internett. Han opprettet bloggen «thisguyhasmymacbook», hvor han også la ut bilder av mannen som brukte hans stjålne datamaskin.

TATT PÅ SENGA: Her ligger 27-åringen med den stjålne laptopen i fanget. Foto: AP/Joshua Kaufman
TATT PÅ SENGA: Her ligger 27-åringen med den stjålne laptopen i fanget. Foto: AP/Joshua Kaufman Vis mer

Tirsdag denne uka fikk bloggen hans politiet til å agere. Mannen hadde sjekket sin egen epost på Kaufmans Macbook, og identiteten hans lot seg dermed spore.

Det fikk Kaufman til å bloggjuble:

- Arrestert! En politibetjent har akkurat ringt meg og fortalt at de har tatt mannen på bildene mine, Booyah!, skriver Joshua Kaufman.

DEN SOM LER SIST... Joshua Kaufman brukte et spionprogram for å finne ut hvem som brukte hans stjålne datamaskin. Foto:AP/Jeff Chiu
DEN SOM LER SIST... Joshua Kaufman brukte et spionprogram for å finne ut hvem som brukte hans stjålne datamaskin. Foto:AP/Jeff Chiu Vis mer