Brukte stjålet bil som rambukk i sjokkbrekk

Mot gullsmedforretning i kjøpesenter i Bærum.

NATTÅPENT:  Mennene bak sjokkbrekket mot gullsmedbutikken på Østerås brukte en stjålet Ford Sierra for å komme gjennom hoveddøra i kjøpesenteret. Foto: Daniel D. Laabak/Tipser.no.
NATTÅPENT: Mennene bak sjokkbrekket mot gullsmedbutikken på Østerås brukte en stjålet Ford Sierra for å komme gjennom hoveddøra i kjøpesenteret. Foto: Daniel D. Laabak/Tipser.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyver kjørte natt til lørdag rett inn hovedinngangen med bil på kjøpesenteret på Østerås i Bærum.

Målet var en gullsmedforretning rett innenfor. Tre menn er sett løpende fra stedet.

Innbruddet på Østerås kjøpesenter og hos gullsmedforretningen Juvelen skjedde i 03.30-tiden.

- De har kjørt rett inn hovedinngangen og så videre inn i gitterporten i gullsmedforretningen. Vi vet ikke eksakt hva de har fått med seg av verdier, men vet at de har fått med seg gjenstander, sier operasjonsleder Tora Jordan i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Stjålet bil
Samme gullsmedforretning var utsatt for et ran i begynnelsen av desember 2012. Jordan opplyser at vitner så tre personer løpe fra stedet.

- Vi vet ikke hvor fort dette skjedde, men kort tid etter at det kom inn alarmer fra alarmselskapene, fikk vi melding fra vitner som hadde sett tre menn løpe fra stedet. Bilen som ble brukt, en eldre Ford Sierra som trolig var stjålet i nærheten, sier operasjonslederen.

Smadret
Politiet ønsker nå å få kontakt med flere vitner som har sett eller hørt noe som kan være interessant i politiets etterforskning. Det var mørkt da innbruddet skjedde, så politiet har foreløpig ikke noe godt signalement på tyvene.

- Hele hovedinngangen er smadret, pluss inngangen til gullsmedforretningen. Det er betydelige skader, sier Jordan til VG.

De tre svenskene som ranet Juvelen i 2012, ble dømt til to års ubetinget fengsel, skriver Budstikka. Ransutbyttet var på rundt 800 000 kroner.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer