Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere HBOS-banksjef dømt i storstilt avsløring:

Brukte svindel-penger på ville sex-fester og cruise i Miami

Lynden Scourfield og fem andre skal i fengsel etter en av de største avsløringene av sitt slag i Storbritannia.

REISTE: Michael Bancroft, David Mills og Lynden Scourfield brukte svindel-penger på cruise i Middelhavet og Miami, i tillegg til ville sex-fester. Foto: Thames Valley Police  
REISTE: Michael Bancroft, David Mills og Lynden Scourfield brukte svindel-penger på cruise i Middelhavet og Miami, i tillegg til ville sex-fester. Foto: Thames Valley Police   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansmannen og tidligere sjef for det britiske bank- og forsikringsselskapet HBOS, Lynden Scourfield (54), har sagt seg skyldig i storstilt svindel av 245 millioner pund (over 2,5 milliarder norske kroner), ifølge The Guardian.

Pengene skal han ha lurt til seg ved å selge inn sine overprisede rådgivere til kunder som allerede slet økonomisk. Scourfield, sammen med forretningspartneren David Mills (60), overtok styringen av disse selskapene og tappet dem for penger, før de gikk til grunne.

- Scourfield fikk store summer ut av virksomhetene, og fortsatte å gjøre det godt forbi det punktet hvor det ville vært åpenbart for enhver ærlig bankmann at gjelden aldri vil bli tilbakebetalt, sier aktor Brian O’Neill.

Svindelen har pågått siden finans-boomen på midten av 2000 tallet.

Ikke alene om svindelen

Pengene skal han angivelig ha brukt blant annet til ville sex-fester, cruise i middelhavet og Miami, med prislappene 5 880 og 2 769 pund. Det tilsvarer 61 446 og 28 936 norske kroner.

Scourfield tar fem andre med seg i fengsel etter avsløringene. Blant dem foretningspartneren David Mills (60) og hans kone, som skal ha hatt en sentral rolle i svindelen. De involverte ble i Southwark Crown Court i London dømt for korrupsjon, svindel og hvitvasking.

- Selskapene ble utnyttet

Etterforskningen av den store svindelen, der både bankansatte og private firma har vært involvert, har pågått ved Thames Valley Police i seks år, skriver politistasjonen i en pressemelding.

Ifølge politiet er dette en av de største svindel-etterforskningene av sitt slag i Storbritannia. Etterforsker Nick John beskriver det som den lengste og mest komplekse saken i Thames Valley-politiets historie.

- De involverte opprettet et nettverk av forbindelser med selskaper som slet økonomisk. Selskapene ble utnyttet av banksjefene sine, som ledet dem til å ansette dyre eksterne konsulenter, i bytte mot å få banklån, sier politiet.

Lånene ble til slutt avskrevet av banken som et tap, og det er anslått at minst 245 millioner pund (over 2,5 milliarder norske kroner) ble avskrevet på denne måten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling