Brukte tåregass mot demonstrantene

Politiet gjorde kort prosess da demonstrantene angrep den danske ambassaden i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det eneste som vitnet om at det hadde stått et gateslag utenfor den danske ambassaden på Oslos vestkant i ettermiddag, var malingsflekker og knust glass.

Politiet gjorde kort prosess da de omkring 70 demonstrantene angrep ambassaden. Politiet tok i bruk tåregass mot demonstrantene, som hadde tatt med seg klippeutstyr for å bryte i gjennom ambassadegjerdet.

Så langt kom de ikke. Innenfor gjerdet stod nærmere ti politibiler og flere titalls politimenn oppstilt.

Demonstrantene, noen av dem maskerte, kastet flasker, steiner og molotovcocktails mot politiet. Ingen kom alvorlig til skade under demonstrasjonen.

- Eneste skaden som det er meldt om, er en av våre som fikk en stor stein i hjelmen. Han er sendt til legevakten for kontrollundersøkelse. I tillegg har vi fått malingsflekker og knuste ruter på politibilene, sier operativ uteleder Rune Børsvik til Dagbladet.no.

Demonstrantene trakk seg raskt tilbake, da politiet møtte dem med tåregass. I  bakgrunnen kunne taktfaste rop høres: «Riv ambassaden, la Ungdomshuset stå!».

I 18.00-tiden i var politiet i ferd med å forlate ambassadeområdet. De utelukker imidlertid ikke at demonstrantene kan komme tilbake eller forsøke seg på bråk andre steder i byen.

- Ingen er innbrakt etter demonstrasjonen. Men vi er veldig oppmerksomme etter det som skjedde i Danmark, sier Børsvik til Dagbladet.no.