Brukte tåregass mot demonstranter i Genève

Kamerunske demonstranter protesterte lørdag mot at den autoritære presidenten Paul Biya var på Sveits-besøk.

VANNKANONER: Kamerunske demonstranter møtte pepperspray, tåregass og vannkanoner da de demonstrerte i Sveits i dag. Foto: Martial Trezzini / Keystone / AP / NTB Scanpix
VANNKANONER: Kamerunske demonstranter møtte pepperspray, tåregass og vannkanoner da de demonstrerte i Sveits i dag. Foto: Martial Trezzini / Keystone / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sveitsisk politi brukte tåregass og vannkanoner mot en gruppe kamerunske demonstranter som protesterte i Genève lørdag.

Deler av den vanligvis så rolige sveitsiske byen lignet en krigssone lørdag. Et stort oppbud av opprørspoliti var utplassert i gatene der skyer av tåregass lå tett.

Om lag 250 demonstranter, de aller fleste fra Kamerun men bosatt i Europa, protesterte mot landets president Paul Biya, som var i Genève lørdag.

Demonstrasjonen begynte fredelig med sang og dans på plassen utenfor FN-hovedkvarteret, og stemningen var god.

Pepperspray og slag

Men det endret seg brått da demonstrantene gikk mot luksushotellet der president Biya bor. Demonstrantene ropte slagord som «Biya er en drapsmann» og «Sveits er medskyldig» mens de forsøkte å ta seg forbi politisperringene som var satt opp.

Politiet brukte pepperspray, tåregass og vannkanoner for å spre demonstrantene. En reporter fra AFP som var på stedet, sier han så politiet slå og sparke noen av demonstrantene mens de lå på bakken.

Politiet opplyser at demonstrantene hadde lov til å demonstrere på plassen utenfor FN-bygningen, men ingen andre steder. De valgte derfor å aksjonene da demonstrantene beveget seg bort fra plassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer