Brukte to uker på å hente Linn Madelens blodige kjole

- Jeg skjønner det ikke, hvorfor somler politiet så, spør avdødes bror, Glenn Bråthen.

 OVERVÅKNINGSBILDET:  25 år gamle Tina Maabø Tellefsen sørget for at politiet sikret dette overvåkningsbildet fra natt til 3. august, som viser den drapssiktede politimannen sammen med Linn Madelen. Foto: Politiet / NTB scanpix.
OVERVÅKNINGSBILDET: 25 år gamle Tina Maabø Tellefsen sørget for at politiet sikret dette overvåkningsbildet fra natt til 3. august, som viser den drapssiktede politimannen sammen med Linn Madelen. Foto: Politiet / NTB scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STATHELLE (Dagbladet): - Det har vært en veldig vanskelig tid. Lite søvn og en følelsesmessig berg-og-dal-bane, sier Glenn Bråthen til Dagbladet.

Han forteller om en svært vanskelig tid siden han fikk beskjed om at søsteren Linn Madelen Bråthen (33) fra Stathelle ble funnet død utenfor Sandøya ved Brevik i Telemark.

En politimann er siktet for forsettlig drap på Linn Madelen.

Det var Tina Maabø Tellefsen (25), da hun fant overvåkningsbildene av Linn Madelen og politimannen gående mot Breviksbrua, som snudde hele saken på hodet.

- Tina har gjort en kjempejobb. Hun har fått fram viktige bevis som politiet ikke klarte å finne, sier Glenn til Dagbladet.

Blodige bevis Nå stiller Glenn seg svært kritisk til det taktiske- og tekniske etterforskningsarbeidet politiet i Telemark har gjort i denne saken. Det er spesielt et punkt som tidligere ikke er kjent for andre enn ham og familien.

- De blodige klærne Linn Madelen brukte den dagen hun døde, har ligget hos moren min i to uker, uten at politiet har spurt om dem. Politiet hentet dem ikke før i går. Jeg synes det er helt utrolig, bør ikke det være viktige bevis som politiet bør sikre seg umiddelbart, spør Bråthen.

 DØD:  Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet i vannet noen hundre meter fra Breviksbrua på formiddagen 3. august. Foto: PRIVAT
DØD: Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet i vannet noen hundre meter fra Breviksbrua på formiddagen 3. august. Foto: PRIVAT Vis mer

I tillegg stiller han seg også svært undrende til hvorfor mannen som sist ble sett med søsteren hans, var med å identifisere liket av Linn Madelen.

- Politiet visste jo at han var med søsteren på en gåtur rett før hun døde. Hvorfor i alle dager var han så delaktig i identifikasjonen av søsteren min? Han kunne jo tilpasse forklaringen sin fra første stund, hevder Bråthen.

Uheldig involvering Telemark politidistrikt har tidligere bekreftet at politimannen hadde en uheldig involvering i saken etter dødsfallet, og de har også tatt selvkritikk på at de ikke sikret overvåkningsbilder før Tina fant fram til overvåkningskameraet.

Visepolitimesteren ved Telemark politidistrikt sier til Dagbladet at politiet kommer til å gjøre en grundig vurdering av eget arbeid.
 
- Jeg kan ikke kommentere noe som dreier seg om etterforskningen, det er jeg avskåret fra å gjøre, men det er klart at på et senere tidspunkt må vi evaluere eget arbeid i denne saken, sier visepolitimester i Telemark politidistrikt Knut Kolloen, til Dagbladet.

 BROR:  Glenn Bråthen(bildet) er broren til avdøde Linn Madelen Bråthen (33). Foto(hoved): Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Foto(innfelt): Privat.
BROR: Glenn Bråthen(bildet) er broren til avdøde Linn Madelen Bråthen (33). Foto(hoved): Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Foto(innfelt): Privat. Vis mer

- Burde ikke politiet i Telemark hentet inn klærne Linn Madelen brukte den dagen hun døde med en gang, som en viktig del av etterforskningen?

- Vi ser at det er kritikkverdig, og i ettertid er det klart vi må gjøre en vurdering av vår jobb. Men på nåværende tidspunkt kan jeg ikke kommentere sakens faktiske sider eller si noe om det vi gjorde og det vi ikke gjorde, sier Kolloen kategorisk på Dagbladets spørsmål om politiets arbeid i denne saken og forteller at han snakker på generelt grunnlag.

- Ikke i tjeneste Fra før er det klart at Spesialenheten ikke vil etterforske den siktede politimannens rolle i saken, fordi han ikke var i tjeneste natta da Bråthen døde.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård vil ikke karakterisere saken overfor Dagbladet.

 KNUT KOLLOEN: Visepolitimester i Telemark politidistrikt tar selvkritikk for hvordan de har opptrådt etter at Linn Madelen ble meldt savnet. Foto: Ola Haram / Scanpix
KNUT KOLLOEN: Visepolitimester i Telemark politidistrikt tar selvkritikk for hvordan de har opptrådt etter at Linn Madelen ble meldt savnet. Foto: Ola Haram / Scanpix Vis mer

- Jeg har ingen kommentar til en sak som er under etterforskning. Hva som er foranledningen, og hva som har skjedd, må vi komme tilbake til. Etterforskningen pågår for fullt. Jeg avventer den påtalemessige behandlingen, sier Humlegård.

Vestfold politidistrikt har foreløpig ikke bedt om etterforskningsbistand av Kripos i denne saken.

 FÅR ROS:  Tina Maabø Tellefsen sørget for å finne beviset som felte politimannen gjennom videokameraet du ser skrått til høyre i dette bildet på Brotorvet senter like ved Breviksbura. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
FÅR ROS: Tina Maabø Tellefsen sørget for å finne beviset som felte politimannen gjennom videokameraet du ser skrått til høyre i dette bildet på Brotorvet senter like ved Breviksbura. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer