Ubaydullah Hussain terrortiltalt

Brukte «Ubaydullah IS» som Twitter-brukernavn. - Hadde gått tom for brukernavn og ville skape oppmerksomhet

Ubaydullah Hussain sier han er sjokkert og overrasket over å bli beskyldt for å være medlem av IS.

I RETTEN: Ubaydullah Hussain (31) har sittet fengslet siden desember i fjor; her fra fengslingsmøtet den gang. Han har nå barbert av seg skjegget. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
I RETTEN: Ubaydullah Hussain (31) har sittet fengslet siden desember i fjor; her fra fengslingsmøtet den gang. Han har nå barbert av seg skjegget. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Noen ganger har jeg ordlagt meg litt feil. Vi har sagt ting for å skape debatter og overskrifter, sier Ubaydullah Hussain (31) i Oslo tingrett.

31-åringen er tiltalt for å ha rekruttert nordmenn til terrorlistede Den islamske stat (IS) og for å ha vært medlem av organisasjonen. Han nekter straffskyld.

«Vår leder»

Sentralt i aktoratets kryssforhør står et intervju Hussain ga til VG i august 2014. Der uttrykker Hussain, som da var talsmann for islamistgruppa Profetens Ummah, støtte til IS og kaller «staten»s kalif Abu Bakr al-Baghdadi for «vår leder».

Hussain har sittet fengslet siden desember i fjor, og framstår i retten temmelig annerledes enn han har gjort før; borte er det lange skjegget, og 31-åringen er iført vestlige klær framfor kjortelen og hodeplagget han tidligere var kjent for å gå med.

Den terrortiltalte tidligere fotballdommeren var ifølge tiltalen medlem av IS mellom august 2013 og desember 2015. Det tar han sterkt avstand fra i retten, og sier han i dag ikke tilhører noe bestemt miljø.

- Jeg er veldig overrasket og sjokkert over påstanden om at jeg skulle være medlem av IS. Jeg og Profetens Ummah har ytret støtte til konseptet de står for, men ingen andre enn aktoratet har oppfattet at jeg skulle være del av IS, sier 31-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer