Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brumunddal-saken: Savnedes mann kritisk til politiets arbeid

Janne Jemtland (36) har fortsatt status som savnet. Politiet har håp om å finne henne i live.

PRESSEKONFERANSE: Politiet i Brumunddal oppdaterte i dag pressen om status i forsvinningssaken i Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen
PRESSEKONFERANSE: Politiet i Brumunddal oppdaterte i dag pressen om status i forsvinningssaken i Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Har du opplysninger om denne saken? Tips oss på 2400@db.no, MMS 2400 eller på nummer 24 00 00 00

BRUMUNDDAL / OSLO: (Dagbladet): - Janne Jemtland er fortsatt savnet, opplyser politiadvokat André Lillehovde van der Eynden under pressekonferansen som ble holdt av politiet ved politihuset i Brumunddal i dag.

- Vi håper fortsatt på å finne henne i live. Vi har ikke lukket noen dører. Vi holder alle muligheter åpne. Ingen er foreløpig siktet i saken, sier han.

Politiet i Brumunddal får bistand fra Kripos i arbeidet.

I dag har tobarnsmora Janne Jemtland (36) fra hedmarksbyen vært forsvunnet i ti dager og saken framstår nå som et kriminalmysterium for politiet.

Under pressekonferansen redegjorde politiet for arbeidet med etterforskningen og opplyste at politiet fikk en telefon fra Jemtlands ektefelle lørdag morgen 30.desember.

Kritisk til politiets vurdering

Det ble ikke satt igang leteaksjon den morgenen da politiet ikke tolket meldingen som bekymringsfull. Leteaksjon ble imidlertid iverksatt umiddelbart søndag morgen etter at Jemtlands ektefelle igjen tok kontakt. Politiet avhørte også Jemtlands nære bekjentsskapskrets.

HUNDESØK: Politi og letemannskaper har blant annet søkt med hunder i store områder rundt omkring i Brumunddal etter at Janne Jemtland forsvant. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HUNDESØK: Politi og letemannskaper har blant annet søkt med hunder i store områder rundt omkring i Brumunddal etter at Janne Jemtland forsvant. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi fikk en ny melding på søndagen. Da ble en leteaksjon iverksatt umiddelbart, opplyser lensmann i Ringsaker Terje Krogstad.

På spørsmål fra pressen om ektefellen er kritisk til at politiet ikke startet tidligere svarte Krogstad:

- Ja, han har stilt spørsmål ved det ja.

Politiet har lagret lydfilen fra samtalen for å senere vurdere om politiet har gjort en kritikkverdig vurdering.

Omfattende kartlegginsarbeid

- Vi står overfor omfattende kartleggingsarbeid. Vi har vært inne i en innhentingsfase med tidspress. Vi har fått mye tips. Det er mye å jobbe med, sier Trond Blikstad i etterforskningsledelsen ved politiet i Brumunddal.

BLODFUNN: Her i Lillehaugvegen, halvannen kilometer fra det første blodfunnet, gjorde politiet blodfunn nummer to. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLODFUNN: Her i Lillehaugvegen, halvannen kilometer fra det første blodfunnet, gjorde politiet blodfunn nummer to. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det er svært interessant å få kartlagt hvem som har vært i området, sier han.

Politiet ønsker tips fra publikum og utelukker ikke at det er personer som sitter med viktig informasjon som kan belyse hva som har skjedd. Politiet vil ikke låse tidslinjen når Jemtland forsvant, men ønsker informasjon fra rundt 02.00 natt til 29.desember og utover.

Ifølge politiet er blodsporfunnene og mobilregistreringen helt sentrale spor i saken. Spørsmålet om hvorfor hun dro hjemmefra i 02-tiden natt til 29. desember er en del av kartleggingsarbeidet. Politiet ønsker ikke å utdype dette ytterligere.

Vitneavhør

Funnstedene der det er funnet blod er behandlet likt, opplyser politiadvokat van der Eynden. Blodet er sikret i snømengder langs vei. Søkene med mannskaper fra sivilforsvaret, politi og hunder i områdene der det ble funnet blod er nå avsluttet.

Hovedfokus i etterforskningen er nå rundspørringer og vitneavhør. Politiet holder fortsatt på med å kartlegge aktiviteten i Brumunddal i tidsrommet da Jemtland forsvant.

Politiadvokaten venter at det vil komme store mengder med informasjon til politiet gjennom kartleggingsarbeidet.

Intensivert

I helga ble letingen etter Jemtland blitt intensivert. Søndag ble tyngre redskaper hentet inn, da politiet rekvirerte en gravemaskin i søket.

- Det er for å undersøke noen gjødselhauger på et jorde, har politiadvokat André Lillehovde van der Eynden tidligere opplyst til Dagbladet.

20-talls mannskaper fra politiet og Sivilforsvaret har gått manngard i tosifret antall minusgrader og dyp snø til langt ut på nettene. Sivilkledde politifolk har gått fra dør til dør i nabolaget om noen kan ha informasjon om Janne Jemtland og forsvinningen.

Blodspor

Ved to tilfeller fant politiet blodspor i snøen som styrket mistanken om at Jemtland har vært utsatt for noe kriminelt. Politiet har også bekreftet at blodsporene tilhører Jemtland.

Torsdag ble det gjort funn av blod i Fagerlundvegen omkring halvannen kilometer unna det andre funnstedet.

I helga gjorde politiet nok et funn på Lillehaugveien i Brumunddal.

Synlige blodmengder

- I begge tilfellene er det snakk om omtrent de samme mengdene blod. Det er snakk om mer enn en dråpe, og blodmengdene var synlige for dem som tipset oss om funnene, uttalte politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet.

Jemtland ble sist sett i sitt hjem klokka 02.00 natt til 29. desember.

05.50 slo telefonen hennes inn på en basestasjon i sentrum, og dekker området for blodsporene.

En av politiets teorier har vært at Jemtland kan ha blitt påkjørt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling