Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brussel-overlevende: - Det føltes som verdens ende

Fanny Klein har fått store brannskader etter flyplassebomben.

OVERLEVDE EKSPLOSJONEN: 20-åringen Fanny Klein fikk store brannskader etter angrepet på flyplassen i Brussel. Foto: ATV/ Belgium TV
OVERLEVDE EKSPLOSJONEN: 20-åringen Fanny Klein fikk store brannskader etter angrepet på flyplassen i Brussel. Foto: ATV/ Belgium TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 31 personer ble drept, mens 260 ble såret i terrorangrepene i Brussel, viser nye og foreløpige tall fra Belgias helsedepartement.

20 år gamle Fanny Klein var i ferd med å sjekke inn bagasjen sin ved skranken på flyplassen da bombene gikk av i terminalen.

- Jeg hadde nettopp ankommet innsjekkingen, og hadde ikke engang rukket å se meg rundt eller si et ord før alt skjedde, sier hun til den belgiske avisa HLN.

- Det var en enorm lyd, og kjentes som verdens ende, sier hun.

Fått brannskader Fanny ble kastet i lufta og da hun kom til bevissthet var det blod og støv overalt. 20-åringen klarte på egenhånd å komme seg ut av terminalen, og fikk sjokk da hun så seg selv i et speil på utsida.

- Jeg tok en titt på meg selv i speilet og så at jeg var brent. Det bare brant i huden, og jeg hadde ikke lenger følelse i foten, legger hun til.

Som flere titalls andre ventet hun på hjelp fra ambulansepersonell, og i mellomtida ble hun tatt i vare på av frivillige. 20-åringen har fått store brannskader i ansiktet og på hendene etter angrepet.

Flere ofre Kun fire av de 31 døde er så langt blitt identifisert av nasjonale myndigheter, ifølge Le Monde. Identifiseringsprosessen skal være svært komplisert fordi eksplosjonene var kraftige og personene og de sårede kom fra 40 ulike land.

Det første dødsofferet som ble identifisert, er den peruanske kvinnen Adelma Marina Tapia Ruiz. Hun ble drept med familien som vitner, ifølge utenriksdepartementet i Peru.

Kvinnen hadde bodd i Belgia i seks år og var med sin familie på flyplassen i Brussel da det eksploderte. En av hennes døtre ble såret av vrakrester som kom flygende som følge av eksplosjonen.

- De har revet vekk alt hun ønsket å gjøre med sitt liv, sa broren hennes, Fernando Tapia, til lokale medier.

David Dixon fra Storbritannia tekstet kona at han var trygg etter angrepet på flyplassen, men familien frykter at han var på metroen som ble angrepet en drøy time seinere.

- Ingen har hørt fra han siden angrepet og vi er utrolig bekymret. Vårt håp er at han er skadet og blitt fraktet til sykehus, sa hans kone Charlotte Sutcliffe etter angrepet.

Hele Norges coronakart