Brussel-politiet leter etter «to terrorister», sier ordfører

Terrortrusselen i Belgia har satt Brussel i høyspenn.

NESTEN TOM:  Besøkende og beboer i Brüssel velger å bli inne som følge av det høynede trusselnivået i landet og særlig i Brussel-regionen. Her et bilde fra Rue Neuve, en av Brussels mest travle handlegater som er nesten folketomt søndag formiddag. Foto: EPA / NTB Scanpix
NESTEN TOM: Besøkende og beboer i Brüssel velger å bli inne som følge av det høynede trusselnivået i landet og særlig i Brussel-regionen. Her et bilde fra Rue Neuve, en av Brussels mest travle handlegater som er nesten folketomt søndag formiddag. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Brussel-politiet leter etter «to terrorister», skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP). De refererer til ordfører Bernard Clerfayt som tidligere i dag fortalte journalister at statsministeren Charles Michel har sagt at «det er to terrorister i Brussel-regionen som kan begå svært farlige handlinger».

(Dagbladet): Natt til lørdag hevet Belgia trusselnivået i landet. I Brussel-regionen er trusselnivået nå på sitt aller høyeste, fire av fire på skalaen. Begrunnelsen er at det foreligger det politiet kaller «en alvorlig og umiddelbar» terrortrussel.

Belgiere og besøkende i Europas hovedstad ble derfor advart mot å oppsøke store folkemengder. Kjøpesentre og T-banen ble stengt og fotballkamper og kulturarrangmenter ble avlyst.

Advarslene og trusselnivået gjelder ennå.

Livløse gater De vanligvis myldrende gatene i Brussel er nå nesten livløse.

- Folk er redde, sier Steven Devisscher, pub-eier, til nyhetsbyrået Bloomberg.

Puben hans i sentrum av Brussel, er gjerne helt full lørdag kveld. Det var den ikke i går.

- Politiet ville at vi skulle stenge. Vi holdt åpent, men ingen kom. Gatene er døde, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer