Brustad angrer «Brustad-bua»

Tidligere barne- og familieminister Sylvia Brustad var aldri tilhenger av den latterliggjorte «Brustad-bua». Hun angrer hele saken og misliker at hun huskes for noe hun egentlig var imot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med Hamar Arbeiderblad medgir den tidligere ministeren fra Arbeiderpartiet at hun var altfor lojal i forhold til «Brustad-bua»:

- Jeg var aldri for løsningen, men måtte bøye av for vedtaket på landsmøtet i Ap. Da stormen kom sto jeg plutselig alene. De som hadde presset på for å få gjennom saken, trakk seg unna, sier Sylvia Brustad i dag.

Det var etter press fra LO og Handel og Kontor at Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti i 1998 sikret flertall på Stortinget for den såkalte «Brustad-bua». Det vil si en lov som blant annet sier at ingen på søndager skal selge dagligvarer fra lokaler større enn 100 kvadratmeter, og at denne «bua» må stenges seinest klokka 21 på hverdager.

- Jeg ble uthengt som en person som hadde som mitt fremste mål å stenge butikker, sier Sylvia Brustad til Hamar Arbeiderblad. Hadde saken kommet opp på nytt, ville hun aldri ha tatt den opp av skuffen.

NTB

ANGRER: Sylvia Brustad synes ikke noe om at hun blir forbundet med «Brustad-bua».