Brustad beklager forbanna-uttalelsen

- Jeg kunne formulert meg på en annen måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter Kjell Inge Røkkes pressekonferanse i dag, der han tydelig parodierte næringsministeren, holdt Sylvia Brustad pressekonferanse i kveld.

På spørsmål om hvor klokt det var av henne å si at offentlig under Akerstriden at hun var forbanna på Røkke før hun snakket med ham, sier hun:

- Jeg kunne nok ha formulert meg på en annet måte.

Hermet etter Brustad
Under den over to timer lange pressekonferansen hermet Røkke etter Brustads uttalelser etter at hun og statens representant i styret, Berit Kjøll, hadde oppdaget transaksjonene:

- Jeg er vant til mange som mener mye om meg, men jeg har problemer når en næringsminister sier «je e forbanna, je e forbanna». Hun er frustrert og irritert. Hun agerer som hun ikke lenger er bare eier, hun er også generalforsamling. Hun er administrasjonen i Aker Solutions og hun er jaggu også styret i Aker Solutions, sa Røkke som ikke la skjul på hvor overdrevet og feilaktig han mener hennes reaksjon var.

- Jeg har lært meg såpass enkle ting som at skal du drive med takst på innbo av et hus, er det greit å ha nøkkelen til døra. Men som minoritetsaksjonær er du ikke rette vedkommende. Så er det kanskje greit å snakke med styret og ledelse i bedriften. Men når hun fikk anledning på telefon etter at dette smalt, hadde ikke «je tid, for je skulle reagere», sa Røkke.

På spørsmål hva hun synes om Røkkes karakteristikk av henne, sier Brustad følgende:

- Han må få si det han sier og føler. Det er opp til ham. Jeg er mest opptatt av at han vil finne fram til en løsning. Det synes jeg er positivt. Det står vi sammen om alle sammen, og jeg har tillit fra statsministeren, sier hun.

Vil ha løsning
Men Brustad vil ikke si noe om det nå har blitt vanskeligere å forhandle med Kjell Inge Røkke.

- Dette handler ikke om enkeltpersoner. Denne saken handler om norske arbeidsplasser, sier næringsministeren i møte med et fullstappet presskorps utenfor departementet.

- Har det blitt lettere eller vanskelig å samarbeide med Røkke nå?

- Det er ingen hemmelighet at vi har vært uenige om prosess.

-Er du fortsatt irritert og forbanna?

-Jeg kunne nok ha formulert meg på en annet måte, sier Brustad og legger til:

- Jeg synes det er positivt at han sier han ønsker å finne en løsning. Nå håper jeg at det er mulig å finne fram til en. Vi har snakket sammen før, og vi kommer helt sikkert til å ha kontakt.

Skulle vært uten
Under pressekonferansen i ettermiddag kom Røkke med åpenhjertige betraktninger og knallharde angrep på norsk presse. Han gjorde  det flere ganger klart at han var lei pressens forståelse av saken, og at han gjerne skulle vært foruten alt oppstyret. Det siste vil også Brustad.

- Jeg skulle også gjerne ha vært uten denne saken, bare for å ha sagt det.

Men hvem som har rett, om det er næringsministeren eller Røkke, det vil Brustad ikke si noe om.

- Onsdagen før påske gjorde jeg det klart at denne saken hører hjemme i generalforsamlingen. Det mener jeg fortsatt, sier hun.

Utelukker ikke
Røkke utelukket på sin side ikke at det kan bli en behandling i generalforsamlingen, men står likevel hardnakket på at han har handlet riktig.

- Hvis jeg har rett, og jeg tror jeg har rett, så gir jeg meg aldri, sa Røkke.

- Jeg har ikke noe grunnlag for si om det han sier ikke er riktig, sier Brustad, men understreker at hun vil komme tilbake til prosessen under Stortingets høring i saken.

BEKLAGET: Næringsministeren beklager at hun gikk ut offentlig å sa at hun var forbanna på røkke, i stedet for å snakke med ham.
  Foto: Lise Åserud / SCANPIX
BEKLAGET: Næringsministeren beklager at hun gikk ut offentlig å sa at hun var forbanna på røkke, i stedet for å snakke med ham. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer