«Brustad-bu» på 150 kvadratmeter

Handels og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) er lei debatten om søndagsåpne butikker. Så lei at organisasjonen nå kommer med eget forslag: Ubegrenset åpningstid for butikker med en salgsflate på under 150 kvadratmeter, søndagsåpent fra klokka 13.00 til 18.00 for større butikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Debatten har etter hvert antatt såvidt merkverdige vendinger at vi nær sagt føler oss tvunget til å gjøre noe, i et forsøk på å rydde opp i uføret. Derfor fremmer vi dette forslaget nå, sier administrerende direktør Anne-Grete Ellingsen i HSH.

Hun mener at HSHs forslag ivaretar både kravet til likhet innenfor service-og dagligvarehandelen, forbrukernes behov og politikernes ønsker om at søndagen skal være en annerledes dag.

- Forbrukerne ønsker å kjøpe dagligvarer på søndagene. Ikke nødvendigvis klær, sko, møbler eller elektroniske artikler. Ved å tillate servicehandel i butikker med salgsflate under 150 kvadratmeter, tilfredsstiller man dette behovet, og gir samtidig politikerne en «annerledes søndag», sier hun.

(NTB)