Brustad-bu på 750 kvadratmeter

TRONDHEIM (Dagbladet): Kjøpmann Trond Lykke i Trondheim fortsetter kampen for fritt salg av dagligvarer på søndager. I går åpnet han fire forretninger. Den største av Bunnpris-butikkene er 750 kvadratmeter stor og holder åpent hele dagen, fra klokka 11 til 22.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den stridslystne kjøpmannen har funnet et smutthull i den nye loven: Han mener det er unntak for forretninger som ligger ved en rutebilstasjon.

I Munkegata, overfor Stiftsgården, har Trondheim Trafikkselskap endeholdeplass for de fleste bussrutene sine:

- I loven er det en bestemmelse som sier at du ved jernbane- og rutebilstasjon, campingplass og svevebane kan holde åpen en så stor butikk du bare vil, sier Trond Lykke til Dagbladet. I elleve år har han kjempet for å få selge dagligvarer på søndager, på linje med bensinstasjoner. I høst måtte Trond Lykke i retten, etter å ha drevet søndagshandel i fire forretninger i Trondheim. Saken endte med en betinget bot på 10000 kroner pr. butikk. Da stengte Lykke de søndagsåpne forretningene, men i går - på Brustad-buas første dag - var han i full sving igjen.

Fire butikker

Trondheimskjøpmannen åpnet fire forretninger: To forskriftsmessige Brustad-buer på 100 kvadratmeter, en større forretning ved en campingplass - og hele butikken i Munkegata. Her var varene til salgs som på hverdager - med fullt vareutvalg, til Lykkes «bunnpris».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer