Brustad-bu på 750 kvadratmeter

TRONDHEIM (Dagbladet): Kjøpmann Trond Lykke i Trondheim fortsetter kampen for fritt salg av dagligvarer på søndager. I går åpnet han fire forretninger. Den største av Bunnpris-butikkene er 750 kvadratmeter stor og holder åpent hele dagen, fra klokka 11 til 22.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den stridslystne kjøpmannen har funnet et smutthull i den nye loven: Han mener det er unntak for forretninger som ligger ved en rutebilstasjon.

I Munkegata, overfor Stiftsgården, har Trondheim Trafikkselskap endeholdeplass for de fleste bussrutene sine:

- I loven er det en bestemmelse som sier at du ved jernbane- og rutebilstasjon, campingplass og svevebane kan holde åpen en så stor butikk du bare vil, sier Trond Lykke til Dagbladet.
I elleve år har han kjempet for å få selge dagligvarer på søndager, på linje med bensinstasjoner. I høst måtte Trond Lykke i retten, etter å ha drevet søndagshandel i fire forretninger i Trondheim. Saken endte med en betinget bot på 10000 kroner pr. butikk. Da stengte Lykke de søndagsåpne forretningene, men i går - på Brustad-buas første dag - var han i full sving igjen.

Fire butikker

Trondheimskjøpmannen åpnet fire forretninger: To forskriftsmessige Brustad-buer på 100 kvadratmeter, en større forretning ved en campingplass - og hele butikken i Munkegata. Her var varene til salgs som på hverdager - med fullt vareutvalg, til Lykkes «bunnpris».

Kjøpmannen gjorde selv noen innkjøp i forretningen, etter dagens skitur. Og handelen gikk livlig, til tross for at Lykke knapt hadde annonsert åpningen.

- Dette er hovedbussterminal for Trondheim, definert av Trondheim Trafikkselskap. Hvis vi vil, kan vi ifølge den nye loven holde åpent 24 timer i døgnet, hevder Trond Lykke.

Krever rettferdighet

Han venter stor oppmerksomhet om dette siste framstøtet i kampen for fri søndagshandel:

- Når dette blir kjent, kommer det vel til å koke. Men jeg må holde på sånn, helt til vi får en lovgivning som er rettferdig for alle, gliser kjøpmannen fornøyd.
Lykkes bunnpris-kjede har 60 forretninger. Seks av dem kommer til å holde åpent på søndager.

- Hva sier de ansatte?

- Det er veldig populært, selv om vi har litt problemer med personalet akkurat nå. Vi måtte gjøre det veldig fort, for vi ville ikke at dette skulle komme ut før vi åpnet. Men det er mange studenter i Trondheim som vil jobbe i helgene, sier kjøpmannen.

SØNDAGSLYKKE: Butikkeier Trond Lykke la selv turen innom butikken etter en skitur i går.