- Brustad-bua ikke politiets problem

Politimester Knut R. Mikkelsen kommer ikke til å legge to pinner i kors for å kontrollere om Brustadbua blir for stor. - I politiet er vi opptatt av alvorlig kriminalitet. Derfor er det helt uaktuelt å bruke vår tid på kvadratmeter og åpningstider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens KrF-regjeringen må se på at lokale kjøpmenn selger ost og melk i kirketida, har politiet ingen planer om å sende ut troppene med metermål for å sjekke om kjøpmenn bryter loven.

Politimester i Drammen, Knut R. Mikkelsen, har ikke tenkt å bry seg om politikere som kommer med loven i hånda og krever at Brustad-bua skal lukkes.

- Får vi et direktiv fra riksadvokaten, skal vi selvfølgelig gjøre det som eventuelt blir pålagt oss. Men slik situasjonen er akkurat nå, er det helt uaktuelt for politiet å bruke tid og krefter på å sjekke Brustad-bua med meterstokk, sier politimester Knut R. Mikkelsen.

Politimesteren i Drammen har ingen sterke personlige oppfatninger om Brustad-bua, utover det at han ikke vil engasjere seg i spørsmålet om hvor mange kvadratmeter en butikk kan være, før loven brytes.

Prioriterer annerledes

- Uansett kommer vi til å prioritere annerledes. Politiets hovedoppgave er å bekjempe kriminalitet, samt å sikre ro og orden. Vold, narkotika og innbrudd er vår hverdag. Brustad-bua og metermål gidder jeg ikke å bruke tid på. I Drammen er vi opptatt av å bekjempe kriminalitet, sier politimester Knut R. Mikkelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer