- Brustad-bua ikke politiets problem

Politimester Knut R. Mikkelsen kommer ikke til å legge to pinner i kors for å kontrollere om Brustadbua blir for stor. - I politiet er vi opptatt av alvorlig kriminalitet. Derfor er det helt uaktuelt å bruke vår tid på kvadratmeter og åpningstider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens KrF-regjeringen må se på at lokale kjøpmenn selger ost og melk i kirketida, har politiet ingen planer om å sende ut troppene med metermål for å sjekke om kjøpmenn bryter loven.

Politimester i Drammen, Knut R. Mikkelsen, har ikke tenkt å bry seg om politikere som kommer med loven i hånda og krever at Brustad-bua skal lukkes.

- Får vi et direktiv fra riksadvokaten, skal vi selvfølgelig gjøre det som eventuelt blir pålagt oss. Men slik situasjonen er akkurat nå, er det helt uaktuelt for politiet å bruke tid og krefter på å sjekke Brustad-bua med meterstokk, sier politimester Knut R. Mikkelsen.

Politimesteren i Drammen har ingen sterke personlige oppfatninger om Brustad-bua, utover det at han ikke vil engasjere seg i spørsmålet om hvor mange kvadratmeter en butikk kan være, før loven brytes.

Prioriterer annerledes

- Uansett kommer vi til å prioritere annerledes. Politiets hovedoppgave er å bekjempe kriminalitet, samt å sikre ro og orden. Vold, narkotika og innbrudd er vår hverdag. Brustad-bua og metermål gidder jeg ikke å bruke tid på. I Drammen er vi opptatt av å bekjempe kriminalitet, sier politimester Knut R. Mikkelsen.

- Det siste politiet trenger, er å bli pålagt nye arbeidsoppgaver, som for eksempel å håndheve kvadratmetre og åpningstider. Politikerne bør være klar over at det automatisk vil gå på bekostning av politiets kamp mot kriminaliteten, sier Knut R. Mikkelsen.

- Definitivt

Heller ikke i Tromsø er politimester Truls Fyhn interessert i å bruke dyrebare ressurser på Brustad-bua.

- Den «derre bua» kommer vi definitivt ikke til å gjøre noe med her i Tromsø. Detr et er kampen mot kriminaliteten og ikke Brustadbua som er viktig for politiet, sier Truls Fyhn.