Brustad-buas mor er ferdig med saken

- Jeg er ferdig med denne saken, sier Brustad-buas mor, Sylvia Brustad. Eksstatsråden tror det vil gå seg til etter hvert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er ingen prestisjesak for meg, og langt fra min viktigste kampsak, sier hun og vil helst ikke kommentere de siste dagers utvikling i striden om søndagsbutikkene som vil bære hennes navn så lenge de eksisterer.

Hun ønsker å holde en lav profil nå når saken for lengst er ute av hennes hender, men vedstår seg det hun har gjort.

Dagbladet har tidligere slått fast på grunnlag av gode kilder at Sylvia Brustad aldri har følt seg bekvem med forslaget som ble en realitet fra 1. januar i år.

Fanget av et enstemmig vedtak på Ap's landsmøte i 1996, og med Handel og Kontor som pådriver, var Jagland-regjeringen og den ferske forbrukerstatsråden Brustad nødt til å ta grep for å hindre fri varehandel på søndager.

- Vi ønsket økt tilgjengelighet i form av flere mindre butikker som kunne skape konkurranse og dermed bidra til å få prisene ned. Men vi ønsket også et sterkere vern for arbeidstakerne mot jobbing på seine kvelder og søndager. Dessuten var det et ønske å skjerme søndagen og gjøre den litt annerledes enn de andre dagene i uka, sier Brustad i dag.