Brustad går på Volvat

Helseministeren bruker privat legevakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Alle skal ha tilgang til gode og likeverdige helse- og omsorgtjenester, uavhengig av personlig økonomi og bosted. Dette er et offentlig ansvar» står det i regjeringens Soria Moria erklæring.

Men helseminister Sylvia Brustad (Ap) har flere ganger valgt å oppsøke det private helsesenteret Volvat, når hun eller andre i familien har hatt behov for medisinsk hjelp, skriver VG i dag.

- Jeg kan bekrefte at jeg ved noen anledninger har vært på Volvat. Årsaken er at jeg har fastlege i en annen kommune enn Oslo. Det har også vært tider på døgnet hvor det har vært mest praktisk å oppsøke dem, sier Brustad til VG.

Ap mot private tjenester

Den offentlige legevakten i Oslo har åpent døgnet rundt. Selv om Brustad har fastlege i en annen kommune har hun likevel rett til nødvendig helsehjelp i den kommunen der hun oppholder seg.

Helseministeren avviser at hun synes den offentlige helsetjenesten er for dårlig.

- Nei da. Men jeg har ikke lyst til å gå inn på hvorfor vi har valgt annerledes noen ganger, sier hun.

Arbeiderpartiet har lenge jobbet mot fremveksten av private legesentere, fordi de mener det ikke skal være forskjell på helsetjenestene som folk får, uavhengig av deres økonomi. Som helseminister er det Brustads oppgave å forbedre det offentlige helsetilbudet og hun er ansvarlig for Helse-Norge.

BRUKER PRIVAT LEGE: Helseminister Sylvia Brustad avviser at hun synes offentlige helsetjenester er for dårlige. Foto: Scanpix
BRUKER PRIVAT LEGE: Helseminister Sylvia Brustad avviser at hun synes offentlige helsetjenester er for dårlige. Foto: Scanpix Vis mer

Forskjell på liv og lære

Brustad vil ikke svare VG på om det å gå på Volvat er å kjøpe seg ut av helsekøen. Et besøk på den private klinikken koster rundt 1000 kroner på kveldstid.

Frp og Høyre mener Brustad viser mangel på sammenheng mellom liv og lære.

- Brustad har selvsagt råd til dette, men det er mange trygdede og minstepensjonister som aldri har denne muligheten. Med Frps politikk kunne alle fått behandling der de ville, mens det offentlige tok regningen, sier Jensen til VG.