Brustad-kritikk ender i mistillit

For håndteringen av Aker-saken.

KRITISERES: Næringsminister Sylvia Brustad (Ap). Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KRITISERES: Næringsminister Sylvia Brustad (Ap). Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet fremmer mistillitsforslag mot næringsminister Sylvia Brustad (Ap) for hennes håndtering av den såkalte Aker-saken.

På Stortingets nest siste dag før sommeren kulminerte en sak som har preget det politiske Norge helt siden den sprakk i påskeuken. Opposisjonen mener at Brustad kom for sent på banen etter at de omstridte transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions ble kjent.

Høyres Per-Kristian Foss har vært en pådriver bak mistillitsforslaget. Han sier at Brustad har opptrådt sterkt kritikkverdig.

Venstre sitter ikke i kontroll- og konstitusjonskomiteen og står dermed formelt sett ikke bak forslaget. Men partileder Lars Sponheim har for lengst gjort det klart at Venstre vil stemme for. Sponheim betegner Aker-saken som den største skandalen i hele fireårsperioden.

Det ligger ikke an til noen overraskelser under voteringen som er ventet tidligst klokken 13. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) støtter fullt og helt opp om sin næringsminister, og det må regelrett feilstemming til for at det skal bli noe dramatikk rundt utfallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer