Brustad legger skylda på Aker

Forteller Stortinget at staten ble for dårlig informert.

VIL INFORMERE STORTINGET: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad holdt en ny pressekonferanse om Aker-saken utenfor Nærings- og handelsdepartementet i dag. Her under forrige møte med media sist onsdag.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
VIL INFORMERE STORTINGET: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad holdt en ny pressekonferanse om Aker-saken utenfor Nærings- og handelsdepartementet i dag. Her under forrige møte med media sist onsdag. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringsminister Sylvia Brustad (Ap) holder fast ved at staten ble informert for dårlig om de omstridte Aker-transaksjonene.


Statsråden sendte mandag et 13 sider langt svarbrev til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, og det er lite selvkritikk å spore fra Brustad og regjeringen.


- Redegjørelsen viser at selskapet ikke har informert og involvert eierne på en tilstrekkelig måte. Vi er avhengig av å bli ordentlig informert, og det er selskapenes plikt å involvere eierne i slike saker. Det har dessverre ikke skjedd, sier næringsministeren til NTB.


Hun står fast ved at transaksjonene i sin helhet må opp til generalforsamling i Aker Solutions, og ber Stortingets presidentskap om anledning til å holde en muntlig redegjørelse.


- Det er stor oppmerksomhet rundt denne saken, og jeg ønsker å bidra til at alle sider blir belyst. Derfor ber jeg om å få holde en muntlig redegjørelse for Stortinget, sier hun.


Brustad ser for seg at redegjørelsen kan bli holdt når den uavhengige verdifastsettelsen av de fem aktuelle Aker-selskapene foreligger i slutten av mai.


Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vil behandle svarbrevet fra næringsministeren i tirsdagens møte. Opposisjonspartiene har allerede antydet at det vil bli åpnet sak og avholdt høring om Aker-transaksjonene.


(NTB)