- Brustad lot seg mobbe av Røkke

Sa Bergens byrådsleder Monica Mæland (H) under Nordiske Mediedager i Bergen torsdag.

LOT SEG MOBBE: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad, mener byrådsleder Monica Mæland i Bergen.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
LOT SEG MOBBE: Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad, mener byrådsleder Monica Mæland i Bergen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||- Kjell Inge Røkke mobbet statsråd Sylvia Brustad (Ap) da han apte etter dialekten hennes på pressekonferansen om Aker, sa Bergens byrådsleder Monica Mæland (H) under Nordiske Mediedager i Bergen torsdag.

- Men det verste var ikke at Røkke apte etter henne, men at hun fant seg i det. Brustad lot seg mobbe, fortsatte byrådslederen, som mente at Røkke hadde valgt seg ut sitt offer med omhu. Han ville ikke oppført seg slik overfor en mann, ifølge Mæland.

- Han kunne apt etter statsråd Dag Terje Andersen (Ap) eller statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap). Men han valgte en kvinne, sa Mæland, som forsikret at hun ville blitt sint hvis hun hadde blitt behandlet på en slik måte.

Hun deltok i en debatt om forholdet mellom journalister og politikere sammen med blant andre Carl I. Hagen. Hagen var helt uenig med Mæland:

- Hvis du siterer muntlig er det helt greit at du gjør det på denne måten. Jeg ville ikke sitert Ivar Aasen på bokmål, sa Hagen.

Han la til at det var naturlig at Røkke forholdt seg til Brustad, ettersom det var hun som hadde hovedrollen på regjeringens side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer