Brustad negativ til forbud mot sex-kjøp i Sverige

Fra årskiftet blir det forbudt å kjøpe sex i Sverige. Horekunder risikerer seks måneders fengsel. Sylvia Brustad i Arbeiderpartiets kvinnebevegelse synes ikke lovvedtaket er en god løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Brustad møtte kvinnene på horestrøket i Oslo i forrige uke har hun komt til at det også vil være galt å forby kjøp av sex:

- Selv om hensikten med lovvedtaket i Sverige sikkert er god, vil forbud mot kjøp av sex kun ramme de prostituerte selv. Etter møtet med disse kvinnene har jeg fått forståelse for at de ønsker helt andre tiltak. Hvis det skulle bli forbudt å kjøpe sex, må kvinnene gå under jorda, og det vil bli mindre rom og mulighet til å kontrollere og hjelpe dem, sier Brustad til Dagbladet :på nettet.

Helomvending
Dermed er Brustad i utakt med ledergruppa i Arbeiderpartiets kvinnebevegelse. I april vedtok de å kriminalisere både de prostituerte og deres kunder. Forslaget ble vedtatt med 13 mot 10 stemmer. Brustad var blant mindretallet som kun ønsket å forby kjøp av seksuelle tjenester. Nå ser hun at også dette vil være feil.
- Jeg tror på alternative tilbud som rusbehandling, boligtilbud og en utstrakt hånd til de som trenger det. For horekundene må vi drive holdningsskapende arbeid.

Forslaget fra Arbeiderpartiets kvinnebevegelse skal opp for Landskvinnekonferansen i september.