Brustad roser Røkke

Etter å ha blitt harselert med.

- POSITIVIT: Det er positivt at Kjell Inge Røkke er opptatt av å finne en løsning. Det er vi også opptatt av, for å sikre arbeidsplasser og kompetanse i Norge. Derfor er det viktig at vi nå får gjennomført den uavhengige gjennomgangen av transaksjonene, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad. Foto: Knut Falch / SCANPIX
- POSITIVIT: Det er positivt at Kjell Inge Røkke er opptatt av å finne en løsning. Det er vi også opptatt av, for å sikre arbeidsplasser og kompetanse i Norge. Derfor er det viktig at vi nå får gjennomført den uavhengige gjennomgangen av transaksjonene, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter å ha blitt harselert med av Kjell Inge Røkke, svarer næringsminister Sylvia Brustad med å rose ham for å være opptatt av å finne en løsning på Aker-striden.

Kjell Inge Røkke gjorde narr av opphetede uttalelser nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) kom med i dagene etter Aker-transaksjonene, og dialekten hennes da han la fram sin versjon av saken onsdag. Brustad velger selv å rette oppmerksomheten mot saken og veien videre.

- Det er positivt at Kjell Inge Røkke er opptatt av å finne en løsning. Det er vi også opptatt av, for å sikre arbeidsplasser og kompetanse i Norge. Derfor er det viktig at vi nå får gjennomført den uavhengige gjennomgangen av transaksjonene, sier hun.

Næringsministeren er mindre opptatt av kritikken som har vært rettet mot prosessen i forkant av transaksjonene og det overordnede kravet om at handlene skal annulleres.

- Staten og Aker er uenige om framgangsmåten og hva som har skjedd, men nå er det viktig at vi konsentrer oss om å finne en løsning. Vi gikk inn i Aker for å sikre norske arbeidsplasser, nasjonalt eierskap og norsk kompetanse og teknologi, sier hun. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer