Brustad roser Røkke

Etter å ha blitt harselert med.

- POSITIVIT: Det er positivt at Kjell Inge Røkke er opptatt av å finne en løsning. Det er vi også opptatt av, for å sikre arbeidsplasser og kompetanse i Norge. Derfor er det viktig at vi nå får gjennomført den uavhengige gjennomgangen av transaksjonene, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad. Foto: Knut Falch / SCANPIX
- POSITIVIT: Det er positivt at Kjell Inge Røkke er opptatt av å finne en løsning. Det er vi også opptatt av, for å sikre arbeidsplasser og kompetanse i Norge. Derfor er det viktig at vi nå får gjennomført den uavhengige gjennomgangen av transaksjonene, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha blitt harselert med av Kjell Inge Røkke, svarer næringsminister Sylvia Brustad med å rose ham for å være opptatt av å finne en løsning på Aker-striden.

Kjell Inge Røkke gjorde narr av opphetede uttalelser nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) kom med i dagene etter Aker-transaksjonene, og dialekten hennes da han la fram sin versjon av saken onsdag. Brustad velger selv å rette oppmerksomheten mot saken og veien videre.

- Det er positivt at Kjell Inge Røkke er opptatt av å finne en løsning. Det er vi også opptatt av, for å sikre arbeidsplasser og kompetanse i Norge. Derfor er det viktig at vi nå får gjennomført den uavhengige gjennomgangen av transaksjonene, sier hun.

Næringsministeren er mindre opptatt av kritikken som har vært rettet mot prosessen i forkant av transaksjonene og det overordnede kravet om at handlene skal annulleres.

- Staten og Aker er uenige om framgangsmåten og hva som har skjedd, men nå er det viktig at vi konsentrer oss om å finne en løsning. Vi gikk inn i Aker for å sikre norske arbeidsplasser, nasjonalt eierskap og norsk kompetanse og teknologi, sier hun. (NTB)