Brustad satte foten ned

Kommunalminister Sylvia Brustad kalte i morgentimene i dag partene i arbeidskonflikten ved Ullevål sykehus inn til sitt kontor. Der ble de konfrontert med tvungen lønnsnemd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Regjeringa gamler ikke med liv og helse, sa Brustad til et samlet pressekorps.

Ullevål-ledelsen sa allerede i går at sykehuset ikke kunne garantere øyeblikkelig hjelp under hjelpepleierstreiken, og ba om tvungen lønnsnemd. Det kom ikke som noen overraskelse på noen av partene at kommunalministeren valgte å etterkomme dette ønsket.

Norsk helse- og sosialforbund hadde meldt opptrapping av streiken fra klokken syv i dag. Alle de 911 fagorganiserte hjelpepleierne ved sykehusene Aker og Ullevål, ville da være tatt ut i streik.

- Jeg er fryktelig skuffet. Dette bekrefter at hjelpepleierne ikke har noen reell streikerett. Bemanningssituasjonen i dag er allerede så lav at hvis én hjelpepleier blir tatt ut i streik ved Ullevål sykehus er institusjonen i en krisesituasjon, sier forbundsleder i Norsk Helse- og sosialforbund Tove Stangnes til Dagbladet.

Kommunalministeren sa seg glad for at krisen ved Ullevål nå var over.

Forbundslederen sier seg overrasket over at Oslo Kommune ikke selv har tatt noen form for kontakt med forbund. - Dette er ikke tilfredsstillende men vi er inneforstått med at vi nå må igang med ringe folk tilbake på jobb, avslutter en nedtrykt Tove Stangnes.

OVER: En skuffet Forbundsleder Tove Stangnes måtte konstatere at slaget var tapt etter at kommunalminister Sylvia Brustad hadde grepet inn i konflikten på Ullevål sykehus.