Brustad vil ha solidarisk boligpolitikk

-Kommunene må bli mer aktive for å skaffe ungdom som skal inn på boligmarkedet, rimelige boliger, mener kommunalminister Sylvia Brustad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen legger Brustad fram sitt opplegg for en solidarisk boligpolitikk, og det er ventet at hun vil gi kommunene 'gode' råd.

Statsråden vil foreslå at kommunene må sette fart i plan- og reguleringsarbeidet, at de må bruke gebyrpolitikken sterkere for å fremme nybygging av nøkterne boliger og at de må bli mer aktive med å gi etableringslån.

Mer fleksibelt regelverk

I Brustads opplegg inngår også at Husbanken må stille de nødvendige rammer til rådighet for kommunene, og at regelverket må bli mer fleksibelt. Mange av de økonomiske virkemidlene Husbanken har til rådighet, er for eksempel ikke tilpasset utgiftene ved å bygge og bo i deler av landet hvor boutgiftene er særlig høye, som for eksempel i Oslo.

Brustad vil ha et klarere skille mellom de boliger som er ment for et helt liv, og de som er ment som midlertidige boliger. Derfor ønsker hun å holde fast på Husbankens minstestandard på cirka 55 kvadratmeter for enslige og for små husstander.

-En solidarisk boligpolitikk vil være en hovedutfordring for meg som boligminister og for regjeringen, skriver Brustad dagen før hun presenterer forslagene sine.(NTB)