Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brustadbua rammer ikke flyplassbutikker

Strammere rammer i loven om åpningstider, den såkalte Brustadbua, vil ikke ramme taxfree-utsalg eller andre butikker på norske flyplasser, forsikrer barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens hensikt med den nye loven var å rydde opp i ulovlige tilstander i dagligvarehandelen. Loven har aldri vært siktet inn på flyplassbutikker, understreket statsråden under Stortingets spørretime i dag.

Høyres Annelise Høegh, som stilte spørsmålet om taxfree-butikkene, mener det nå er på høy tid å innse at loven er håpløs og at det eneste fornuftige er å fjerne den.

- Slik jeg har forstått det, bygger loven på den oppfatning at søndagen ikke ødelegges for folk hvis de kan handle i butikker som er mindre enn hundre kvadratmeter. Kanskje burde folk få styre sin egen søndag, og handle der de finner det best, uavhengig av størrelse, sa Høegh.

Høyre-representanten mente for øvrig at åpningstidsloven, som trådte i kraft 1. januar 1999, egentlig belønnet dem som i årevis hadde brutt loven ved holde åpent på søndager.

- Jeg er enig i at dette er et tankekors. Det var mange butikker som hadde holdt åpent ulovlig, og det ønsket vi å regulere i tråd med det som var blitt sedvane. De endringer i loven som eventuelt kommer, skal sørge for at lovens intensjoner blir fulgt. Vi vil rydde opp i ulovlighetene og beholde søndagen som en annerledes dag, sa Svarstad Haugland.

Barne- og familieministeren sa seg enig i at folk kan tenke selv om hvordan de vil bruke søndagen, men la til at hun også har de ansatte i tankene når hun vil begrense søndagshandelen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media