- Brutal forhåndsdømming og menneskejakt

Byggmesterens forsvarer Ellen Holager Andenæs er sjokkert over mediestormen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ellen Holager Andenæs er oppnevnt som forsvarer for den bedragerisiktede byggmesteren Harald Langemyhr. Hun sier hun er sjokkert over hvordan media har fokusert saken.


- Jeg ser på det som brutal forhåndsdømming og menneskejakt mot en mann som er på ferie. Man skulle tro det var en krigsforbryter man har med å gjøre. Jeg er glad Langemyhr nå er i trygghet i politiarresten, sier Holager Andenæs til Dagbladet.no.

Harald Langemyhr ble tatt i mot av hennes kollega Petar Sekulic da han kom til Norge fra Hellas i går kveld. Ellen Holager Andenæs er på ferie i Roma, og kommer ikke til Norge før torsdag.

- Jeg møtte ham og kjørte ham til politiet som avtalt. Langemyhr opplever oppstyret som meget ubehagelig. Han utsatte hjemreise fra søndag til mandag for å unngå journalistene, sier advokat Sekulic til Dagbladet.no.

Advokaten framholder at Langemyhr først og fremst er bekymret for medsiktede i saken som sitter fengslet.

- Han ønsker å få disse ut ved å avgi forklaring for politiet, sier Petar Sekulic.

Harald Langemyhr erkjenner ikke straffskyld i saken.

REAGERER: Harald Langemyhrs forsvarer Ellen Holager Andenæs reagerer skarpt på det hun mener er forhåndsdømming av hennes klient. Foto: ERLING HÆGELAND
REAGERER: Harald Langemyhrs forsvarer Ellen Holager Andenæs reagerer skarpt på det hun mener er forhåndsdømming av hennes klient. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer
- Brutal forhåndsdømming og menneskejakt
I ARREST: Byggmester Harald Langemyhr har nå meldt seg for politiet.