Brutal gjengvoldtekt ryster Sør-Afrika

Syv unge gutter er pågrepet etter å voldtatt en tilbakestående 17-årig jente.

SYV SIKTEDE: Brutal gjengvoldtekt ryster Sør-Afrika. Her er de syv siktede i saken, som skal ha filmet voldtekten av en 17-årig tilbakestående jente. Guttene kan bli dømt til livsvarig fengsel. Foto: CHRIS COLLONGRIDGE / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
SYV SIKTEDE: Brutal gjengvoldtekt ryster Sør-Afrika. Her er de syv siktede i saken, som skal ha filmet voldtekten av en 17-årig tilbakestående jente. Guttene kan bli dømt til livsvarig fengsel. Foto: CHRIS COLLONGRIDGE / AFP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En video som viser hvordan en mentalt tilbakestående jente blir gjengvoldtatt av en gruppe unge menn, har sjokkert hele Sør-Afrika.

På filmen trygler den 17-årige jenta om nåde. Men gang på gang blir hun voldtatt av sju unge menn mellom 14 og 20 år, som i tillegg filmer overgrepene med mobilkamera. Voldtektsvideoen blir spredt på et utall nettsteder.

Saken har skapt stor oppstandelse i et land der 181 mennesker blir voldtatt eller utsatt for seksuelle overgrep - hver dag. En talsmann for myndighetene betegner saken som «barbarisk».

Torsdag ble de sju mennene, som ble pågrepet etter å ha blitt identifisert på filmen, framstilt for en domstol i Johannesburg. De risikerer nå å bli dømt til fengsel på livstid.

Den 17 år gamle jenta, som ble meldt savnet for noen uker siden, og ble onsdag funnet i en leilighet i Soweto. Den 37 år gamle eieren av leiligheten er også arrestert, mistenkt for å ha holdt 17-åringen som sexslave.

(NTB)