Brutal jentegjeng terroriserer bydel

En jentegjeng er anmeldt for å ha jult opp ei 15 år gammel skolejente på Bjølsen i Oslo. Gjengen skal i lang tid ha spredt frykt i bydelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet har siktet tre jenter i alderen 16- 18 år for legemsbeskadigelse mot 15-åringen. Motivet for den grove voldshandlingen skal ha vært at 15-åringen angivelig hadde «rota» med typen til den ene 16-åringen, som nå er voldssiktet.

Besøksforbud

Oslo tingrett har i en kjennelse gitt de tre siktede jentene forbud mot å oppsøke 15-åringen, Bjølsen skole og Bjølsen fritidshus i ett år framover.

Politiet og tingrettens begrunnelse for besøksforbudet er voldssiktelsen, og at jentene over tid har skapt frykt blant andre ungdommer.

Etter det Dagbladet får opplyst, ble 15-åringen oppsøkt hjemme. Der ble hun banket opp av ei 16 og ei 18 år gammel jente. Overfor politiet har de tilstått å ha slått. De to skal ha handlet på oppdrag fra 16-åringen, som angivelig ble sviktet av kjæresten.

Bærer våpen

Bydel Sagene-Torshov tok fatt i problemet i fjor, da noen jenter søkte sammen i en gjeng som ble oppfattet som truende.

Denne jentegjengen skal ha stått bak flere tilfeller av alvorlig fysisk og psykisk vold i bydelen, og flere bærer også ulike former for våpen.

Siden mars i fjor har politi, skole, fritidsklubb, barnevern og ungdomstjeneste samarbeidet om mot-tiltak.

- Det er feil å si at ungdomsvold er et generelt problem i bydelen, men i dette tilfellet tok vi tak i situasjonen med en gang for å unngå at den fikk utvikle seg videre. Dette er noe vi tar alvorlig, og vi har satt av ressurser for å kartlegge og jobbe med problemet, sier barnevernssjef Iben van den Berg i bydel Sagene-Torshov.

 BESØKSFORBUD:  De tre voldssiktede jentene har fått forbud mot å oppsøke Bjølsen skole og Bjølsen fritidshus. Foto: Jeanette Landfald
BESØKSFORBUD: De tre voldssiktede jentene har fått forbud mot å oppsøke Bjølsen skole og Bjølsen fritidshus. Foto: Jeanette Landfald Vis mer